A téli repülés titkai – amikor az ég tilosat, de a szabadesés szimulátor zöldet jelez

Ahogyan azt már egy korábbi cikkünkben megosztottuk veletek, mi tandempilóták télen hiába nem bírunk magunkkal, bezárjuk az égi bazárt, és keresünk valamit, amivel nem csak elüthetjük az időt, de még kellő adrenalin-fröccsöt is kapunk. A szélcsatorna az a remek hely, ahol amellett, hogy edzésben maradunk, még remekül szórakozunk is. Mondhatnánk, hogy ide járunk bulizni. Lehet, hogy a következő repülésünkkor veled is találkozunk?

Próbáld ki, ha nem bírsz magaddal, és az áprilisi ugrási időpontok fényévnyi távolságban lebegnek a szemed előtt. Garantáljuk, hogy ugyanazt az élményt élheted át, mint a Balatoni táj fölötti szabadesés alkalmával, persze balatoni panoráma nélkül, de akkor is ütős élmény lesz.

 lebegés

De mi is ez a szélcsatorna?

A szélcsatorna az a hely, ahol a szabadtestes repülést széláramlás segítségével űzheted. A szélcsatorna a lebegni vágyóknak maga a Kánaán. Neked csak fel kell feküdnöd a széloszlopra. Lehetsz fiatal, és idős, vékony, vagy duci, a szélcsatornát kortól és súlytól függetlenül próbálhatod ki.

Lehetsz abszolúte kezdő, vagy profi ejtőernyős, a 200-250 km/órás szélcsatorna nem válogat: pörget, forgat, fejre állít. Megszédülsz tőle, és könnyen beleszerelmesedhetsz ehhez a semmihez sem hasonlítható érzésbe.

Tegyük fel, hogy 2 X 1,5 percet vállalsz be. Ez mintegy 16 000 métert zuhanásnak felel meg, azaz 3 ejtőernyős ugrásnak! Azért az már valami, nem?

 

Biztonságos-e a szélcsatorna?

Naná! Védőfelszerelést kapsz, alaposan felkészítenek az esésre, és nem hagynak magadra az áramlatokkal, hiszen profi oktatóval léped át az ajtót. Ő tart majd a széloszlop felett, amikor szükséges, és kézjeles instrukciókkal is segít. Szóval gyere bátran.

A szélcsatorna repülés dinamikusan fejlődő sport, sorra rendezik belőle a versenyeket, V. Sykward Battle szélcsatorna versenyről például már mi is beszámoltunk.

 

Céges csapatépítés, baráti találkozó, netalán randi van a láthatáron?

Ne bízd a véletlenre a programot, gyertek, és repüljetek bele a legszebb álmaitokba a csepeli Skyward szélcsatornában!

Ha pedig úgy döntesz, hogy a szélcsatornázás egyedülálló élménye után egy valódi tandemugrást is bevállalsz, már sokkal magabiztosabban és stabilabban fogsz zuhanni.

Gyere, és próbáld ki magad a fellegekben, áprilisban nyitunk. Nézd csak, mi mindennel vár az Ugrani Jó Csapata jövőre!