Így készülj fel mentálisan az ugrásra

Kevés ijesztőbb dolog van egy helikopterből való kiugrásnál, főleg, ha még sosem csináltad. Persze egy tapasztalt ejtőernyős úgy gondolja, hogy ennél a világon semmi sem izgalmasabb. Ha viszont ez egy teljesen új élmény lesz a számodra, akkor amikor a leendő ugrásodra gondolsz, könnyen egy pánikroham közeli állapotba kerülhetsz.

ugranijo_43.JPG

Szóval félsz az ejtőernyőzéstől, de mégis kipróbálod? Ez érett gondolkodásra vall, és hihetetlenül bátor vagy. Az agyad már biztosan másképp épül fel, mint azoknak, akik ijedősek.

Szinte mindannyian képesek vagyunk tandemet ugrani, hiszen egészségesek vagyunk. Az egyetlen visszatartó erő a saját fejünkben rejlik, mégpedig a gondolkodási folyamatainkban. A félelmeink tartanak ugyanis minket vissza attól, hogy átélhessük ezt a szuper élményt. Sőt, többet mondok: általában attól félünk, amit nem ismerünk.

Ha te valóban ejtőernyőzni szeretnél, akkor a legjobb helyen jársz. Kapd össze magad, és készülj fel mentálisan velünk a nagy ugrásra!

1. Ismerd meg az ejtőernyős statisztikákat, és győződj meg arról, hogy vajmi kevés esélyed van az égbe költözni az angyalokhoz

Gyakorlatilag egy parkolóban való séta sokkal veszélyesebb mint a tandemugrás. A lényeg az, hogy az ejtőernyőzés statisztikailag nagyon biztonságos.

Ha még bizonytalan vagy, hívd fel a kiválasztott tandemhelyszínt, és kérdezz rá a biztonsági statisztikára, és arra, hogy milyen óvintézkedéseket tesznek azért, hogy a tandemoktatód és te is éljetek és viruljatok a tandemugrás után.

2. Beszélj olyanokkal, akik már ugrottak

Ha nincs ilyen ismerősöd, akkor kezdj egy közvélemény-kutatásba a közösségi oldaladon. Plusz nézz a neten életszagú élménybeszámolókat, amik biztosan nem csak a reklám miatt készültek. Ha pedig azt látod, hogy mindenki élvezte, akkor higgy nekik, hiszen ennyi ember csak nem tévedhet… Igen ritka, hogy valaki azt mondja, „Soha többé nem ugranék újra.”

3. Keress egy barátot, ismerőst, akivel megoszthatod a tandemugrást

Vele annyit lelkizhetsz, amennyit csak akarsz, és az összes kétségeteket eloszlathatjátok.

4. Fogadd el, hogy nem egy zöldfülűvel ugrasz

Válassz helyette inkább egy igen tapasztalt tandempilótával, aki fogja a kezed, mindenben segít, neked csak át kell élned az ugrást.

Ugye már nem is félsz? A tandemugrás egy rendkívül szórakoztató és izgalmas sport, majd meglátod!