Top tippek, hogy túléld a tandemugrást!

A te bakancslistádon is szerepel a tandemugrás, ugye? Zuhanás közben az életed az ejtőernyő, és a tandemoktató kezében van, és közben imádkozol, hogy ne üssetek el egy madarat (persze erre sosem kerül sor). Minderre azért alaposan fel kell ám készülnöd, mind testileg, mind lelkileg. Segítünk, hogyan teheted ezt meg.

ugranijo_40_1.JPG

 

Miközben iszonyatos sebességgel zuhansz a Föld nevű bolygó felé, az adrenalin átjárja majd az egész tested. Ahhoz, hogy szuperül teljen az a pár égi perc, te is hozzájárulhatsz.

Melegíts be!

Persze ez nem alapkövetelmény, de az ugrás előtti pár perces futás, vagy néhány jumping jack segít felkészíteni a tested az extra megterhelésre, és te is levezeted így kicsit a feszültséged.

Nyújts!

Ha inkább nyugis típus vagy, akkor a nyújtógyakorlatokat javasoljuk, melyek kivitelezésére bőven jut lehetőséged az ugróterület előtti füves részen. Csak terítsd le a jógamatracod, és tartsd az egyes pózokat 10-20 másodpercig, anélkül hogy fájdalmat éreznél.

Sportos vagy?

Az, hogy fitt legyél, az ugráshoz ugyan nem feltétlenül szükséges, de tény, hogy hasznos. Ha pedig ejtőernyős szeretnél lenni, akkor valamilyen egyéb sportot is iktass be az életedbe, hiszen így elkerülheted a sérüléseket, baleseteket (csökken például a reakcióidőd), simán fogod tudni kezelni a felszerelést, és persze sokkal jobban fogod bírni fizikailag ezt a gyönyörű sportot.

Ha pedig fitt vagy az szuper, hiszen így biztosan beleesel a tandemugráshoz szükséges, és az ejtőernyőzésnél megszabott 100 kilós súlyhatárba. Kell ennél jobb ürügy a fogyókúrára? Ha magasnak áldott meg az ég, akkor a 190 cm-t meghaladó testmagasság esetében fontos, hogy minimum 80 kg legyen a testsúlyod.

A sportosság nem minden, győződj meg róla, hogy nincs közöd néhány betegséghez (epilepszia, szív és érrendszeri betegségek, csontritkulás), és tudsz velünk ugrani egy hatalmasat.

Ébresztő!

Álmosan ugrani nem annyira jó, ezért az ugrás előtti nap próbáld meg kialudni magad. Az energetizáló, nem túl nehéz ételekből összetevődő reggeli pedig hozzájárul ahhoz, hogy elkapd a nagy nap ritmusát. Ha nagyon össze van szűkülve a gyomrod, egy kis zöld teát, almát és narancsot akkor is megérdemel a tested.

Lélegezz!

Amikor a tett színhelyén, azaz az UgraniJó! felségterületén vagy, fontos, hogy figyelj a légzésedre. Ha lassú tempóban mélyeket lélegzel be, akkor az elméd megnyugszik, és egyfajta béke jár át.

Mondd, képben vagy?

A mentális felkészültség többet ér, mint gondolnád. Ugrás előtt tudj meg mindent a részletekről (ebben a blogban, és az UgraniJó oldalán minden infót megtalálsz), és ne ijesztgesd magad azzal, hogy baleseted lehet. Ha félsz a magasságtól, akkor készülj fel lelkileg, hogy ne bénítson meg a félelem, és szabadon át tudd magad adni a tandemugrás sosem tapasztalt, felszabadító élményének.

Tipp: a mentális felkészülés része lehet a meditáció. Segít megnyugodni, és abban is, hogy csupa-csupa pozitív szó jusson az eszedbe, amikor a tandemugrásodra gondolsz.

Reméljük, hogy fantasztikus élményekben lesz velük részed! Várunk, hiszen UgraniJó!

Apropó, mondtuk már, hogy a tandemugrás karácsonyi ajándéknak is nagyszerű?