4 mítosz a tandemugrásról, ami nem egészen úgy van

Bár egyes mítoszok igen népszerűek, és nem nagyon akarnak megdőlni, mi vagyunk olyan dörzsöltek, hogy mögéjük lássunk. Mutatjuk is a 4 legfontosabbat, és rögtön meg is cáfoljuk őket, hogy képben legyél.

ugranijo_10_1.JPG

1. A kuponos oldalakon jó áron juthatsz hozzá egy tandemugráshoz

Oké, azt mi is tudjuk, hogy a kuponos gyűjtőoldalakon egész jó vásárokat lehet csinálni. Ám igazán olcsó tandemugrási lehetőséget hiába is keresnél rajtuk, hiszen az élmény egyik összetevőjén sem lehet spórolni.

Először ugyanis kell hozzá egy repülőgép, vagy egy remek állapotban lévő helikopter (mint nálunk az UgraniJó!-nál), aztán nem árt, ha a rendelkezésedre álló felszerelés modern és megbízható. Végül ott a profi tandempilótád, aki egyrészt persze szerelemből, de másrészt fizetésért dolgozik, és még továbbképzésekre is elég sűrűn jár. Ez így összevetve egyáltalán nem olcsó.

tandemugras-haton.jpg

Biztosan te is szívesebben kifizeted azt az árat, amibe ez kerül, mintsem hogy olyan felszerelésre bízd az életed, amely nem biztonságos, nem karbantartott, és olyan pilótád legyen, akinek talán még az ejtőernyős vizsgája sincs meg. Mielőtt tehát kedvezmények után kutatsz, gondold át újra a dolgot, hiszen a gyanúsan olcsó ajánlatok biztosan bűzlenek. Ha más miatt nem, akkor azért, mert mondjuk a helyszínen kell fizetned extra díjat a felszerelésért, vagy azért, hogy magasabbról ugorhass.

Válassz tehát egy megbízható ugróközpontot, ahol tudod, milyen magasságról ugrasz, biztos vagy benne, hogy vigyáznak rád, és élmény lesz az ugrás.

g0083708-001.JPG 

2. A tandemugrás csak a szabadesésről szól

Nos, ezt egyértelműen meg kell cáfoljuk. Bár tény, hogy a szabadesés annyira szuper, hogy szavakkal alig leírható, de azért van itt még más is. Miután kinyílik az ejtőernyő, egy egészen másfajta repülést tapasztalhatsz meg. Ez a béke extázisa lesz, csendes, mégis lélegzetelállító.

Mind a szabadesés, mind az ejtőernyős lebegés különleges percekkel ajándékoz meg, együtt alkotnak kerek egészet, és biztosítanak számodra olyan élményt, amelyre sokáig fogsz emlékezni. Olyannyira sok érzelem van benne, hogy nem is lehet leírni, így jobb, ha te magad tapasztalod meg.

 

3. Az ugrás nem igazi sport

Hmmm, akkor mi végre vannak nemzeti, és nemzetközi versenyek, és születnek világrekordok? Az ejtőernyőzés sportjára nagyon részletes jogszabályok vonatkoznak, és irányító szervezetek állnak mögötte.

A profik imádnak különböző formációkat kialakítani a levegőben, különböző testhelyzetekben, 3D formációkban, akár akrobatikus elemekkel ötvözve azt.

Az ejtőernyős sportág hihetetlenül gyorsan fejlődik, így egyre több és több embert vonz a bűvkörébe. Talán te leszel az egyikük?

aff-main1.png

4. A tandemugrás csak első alkalommal szórakoztató


Te azt csak hiszed. A kőkemény igazság az, hogy a tandempilóták is élvezik, pedig ők már a több ezredik ugrásukon vannak túl.

Ha először próbálod a tandemugrást, akkor még minden új, és kicsit félve vágsz bele a kalandba. Ha viszont már másodjára készülsz, akkor már tudod, hogy mire számolhatsz, és a félelem helyett teljes egészében az élvezetre koncentrálhatsz. A tandemugrás ugrásról ugrásra válik egyre különlegesebbé, hiszen egyre jobban tágul a látóköröd, és ha bevállalós vagy, akkor különböző technikákat is kipróbálhatsz. Aztán ne csodálkozz rajta, ha hamarosan az ejtőernyősök sulijában találod magad.

teaser4.jpg

Még, hogy a tandemugrást csak első alkalommal lehet élvezni. Balgaság.

Áprilistól indul az ugrószezon, legyél te is azon bátrak között, akik ki mernek ugrani 4000 méterről! A szabad időpontokat itt tudod megnézni.