Félsz a magasságtól? Attól még tudsz tandemugrani

Ez egy kicsit ijesztően hangzik, de tarts velem. Tandempilótaként az ismerőseink gyakran hátba veregetnek minket, hogy mennyire ügyesek vagyunk, ám arra a kérdésünkre, hogy ők hogyhogy nem ugrottak eddig, majdnem mindig az a válasz, hogy: "Szeretnék én, de hát félek a magasságtól. Még hogy én 4000 méterről ugorjak. Kizárt." Miért is? Gyere, és legyünk úrrá a félelmeden!

ugranijo_8_1.JPG

Az egy dolog, hogy félsz a magasban, ne adj Isten tériszonyos vagy, de attól még ki tudsz ugrani egy helikopterből. Ugrani mindenki tud. Ezt nyugodtan veheted készpénznek, hiszen nem te leszel az első ilyen tandemugrónk, és nem is az utolsó.

 

Ne hagyd, hogy az agyad átverjen!

A magasságtól való félelem gyakorlatilag mindannyiunkba bele van kódolva, és ennek többek között evolúciós okai vannak. Egyszerűen nem érezzük biztonságosnak. Nos, a tandemugrás során betartott biztonsági követelmények, és óvintézkedések szavatolják, hogy épségben, és boldogságban leérsz a földre.

Sőt, a tapasztalatunk általában a következő: amikor kiugrasz, még lehet, hogy félni fogsz, de pár másodperc után már nem, hiszen az agyad nem érzékeli rendesen a Földön lévő, és a zuhanó tested közötti távolságot. No para, a félelem elszáll, és csak a szabadság okozta eufória, és a flow érzés marad.

"Szakmailag és emberileg is magasan képzett emberek, akikkel élmény az ugrás és nem halálfélelem. "Mert ugrásközben mit kell csinálni: Mosolyogni és élvezni az ugrást!" by Toby :) Halász Dávid értékelése 2018-08-12

 

Kepp smile!

Ahhoz, hogy ne legyen úrrá rajtad a félelem, tedd a következőket: lélegezz nyugodtan, relaxálj, és mosolyogj. Nem vicc, tényleg próbálj meg mosolyogni. Egyrészt jól mutat a képeken, másrészt képtelenség egyszerre vigyorogni, és rettegni.

Sikerült egy szemernyi félelem nélkül ÉLVEZNEM az első ugrásomat. Szerelem (mármint az ugrásba) első ugrásra! Köszönöm, és biztosan ugrok még!” Dr. Tekán Zsuzsanna 2017-05-27

 21392846_m.jpg

Félsz? Rá se ránts, ez egy boldogság koktél

Az az ugró, aki az átlagnál jobban tart az ugrástól, annak a szervezete extra adagban fogja termelni az adrenalint, a szerotonint, és a dopamint. De ez egyben azt is jelenti, hogy az élményt is sokkal intenzívebben fogod megélni, és igen, a happiness részét is.

Hidd el, az első ugrása előtt valamennyire mindenki fél. De túl tudsz lenni a magasságtól való rettegéseden, és meg tudod csinálni. Hatalmas előrelépés lesz ez a számodra, és afelé is, hogy meg merd élni a legvadabb álmaidat.

Tedd meg az első nagy lépést, és foglalj időpontot tandemugrásra!