Kameraman száll az égben

ugranijo_37_1.JPG

 

Az ejtőernyőzés olyan gazdag vizuális élményt biztosít, amely szinte kiált azért, hogy megörökítsék. Tehát adja magát, hogy ugróként te is elvárod a fotók, és a videók elkészítését.

A tandempilóták (kézi kamerás változat esetén), és a videós pilóták (az a jó bolond, aki az ugrásod közben megpróbál minél közelebb kerülni a párosotokhoz, hogy a legjobb képeket, videókat készíthesse el) tökéletesen tisztában vannak azzal, hogyan vegyék fel a kamerás felszerelést, úgy, hogy az tökéletesen simuljon az ugrás rendszerébe, és hogy kellő fegyelemmel, megfelelően tudják használni.

A kis kamerák ugyan nem biztonságosabbak, mint a nagyok, de kényelmesebb és egyszerűbb őket használni. Azt tudnod kell, hogy a kis méretű "repülő kamerák" igen költségesek, ezért ugrás közben te se csápolj, hiszen sérülhetnek. Persze ahhoz nagyon vadnak kell lenned, hogy bajuk essen...

A kamerák védve vannak az időjárás viszontagságai ellen is, bár itt most nem az esőre gondolok, mert esőben nem ugrunk tandemet. Gondolj csak arra, hogy szabadeséskor mekkora nyomásnak van kitéve egy kamera még úgy is, hogy rögzítve van a pilóta csuklóján, illetve a sisakján.

Az ejtőernyős ugrás közbeni videózás nem egy könnyített pálya, hiszen a felszereléssel ellátott sisak csökkenti a látást és a kamerás személy mozgékonyságát. Természetesen az operatőr már tisztában van a fotózás, videózás forgatókönyvével is, és azzal is, hogy videózás után hogyan tud majd elválni az általa megörökített párostól.

Attól függően, hogy melyik megörökítési lehetőséget kéred, van módod kézi kamerás, és külső kamerás felvétel megrendelésére. Természetesen a dupla kamerás változat is elérhető Ekkor nem csak a tandempilótád készít videofelvételt, hanem a külső kamerás kolléga látványos videót, és fotókat is készít rólad. A szabadesést így lehet igazán megörökíteni, hiszen a teljes tested látszik majd, sőt még flörtölhetsz is a kamerával.

A külső kamerástól ne tarts, tapasztalt róka, nem fogtok ütközni, de egy pacsit azért lehet tudtok adni egymásnak. Szerencsére elég szabad légtere van, és mielőtt ernyőt bont, megnézi, hogyan áll a többi ugró. Ő nem fog tudni végig veled tartani, de a helikopteren töltött izgalmas perceket, a kiugrás, a szabadesés, az ernyőbontás, és a földet érés pillanatait mindenképpen fel tudja venni.

A rólad készült videós felvételeket nem nyers változatban, hanem megvágva, készen kapod meg, így neked már nem kell bíbelődnöd vele.

Szeretnél találkozni a külső kamerásoddal? Akkor rendeld meg a tandemugrásod, és válaszd a külső kamerás, vagy dupla kamerás lehetőséget. Itt tudod lecsekkolni, hogy milyen időpontok közül választhatsz.

Ha pedig a kamera túloldalára vágysz, akkor jelentkezz az Ejtőernyős Sulinkba!