Tandemugrás autizmussal? Lehetséges!

Autizmussal szelni a kék eget egy cseppet sem boszorkányság, és valóban nincs semmi akadálya. Ha tehát egy autista álma az, hogy kipróbálja a tandemugrást, mindenképp van rá mód, hogy megvalósítsa.

ugranijo_28.JPG

 

 

Az autizmus és a tandemugrás mágiája

Az élet sajnos nem igazságos, és az autizmusban szenvedőknek egy csomó dologgal tízszer nehezebb megküzdenie, mint másoknak. Magyarországon mintegy 60 ezer autista ember él. Elmaradásuk van a szociális interakciókban, a kommunikációban, és a rugalmas viselkedés-szervezés területén. A tünetek száma és súlyossága igen változó. Bár néha elképesztően viselkednek, mégis nagyon szerethető emberek, remek a humorérzékük, és a képzelőerejük. Amikor valaki autizmusban szenved, akkor az utazás számára sokszor egyenlő a szenvedéssel. Ám ők is vágynak azokra a kalandokra, amelyeket az élet adhat. Az autisták számára ugyanolyan nagy élmény felemelkedni a helikopteren 4000 méterre, és lélegzet visszafojtva kiugrani. Egy életre szóló kaland! Gyere, és ugorj nálunk az autista gyermekeddel, vagy barátoddal.

Tudtad?

A szagok szubliminális érzékelésére és reagálására való képességünk különböző érzelmekhez kapcsolódhatnak, amelyek a boldogságtól az agresszióig terjednek. Egy tanulmány szerint ez a képesség teljességgel hiányzik az autista emberekből, tehát a félelmet sem úgy élik át, mint mások.

Amire szükség lehet egy autista esetében az ugrásnál, az a füldugó, és a védőszemüveg, hiszen érzékenyek az erős hanghatásokra, és a nagy szél is zavarhatja őket.

Az ugrás részleteinek átvétele az ő esetükben is lényeges, de ha ez megvan, akkor teljes biztonsággal tudnak ugrani.

Az autisták esetében különösen fontos az, hogy a helikopteren elkísérje őket egy közeli barát, vagy családtag, mert így biztonságban érzik magukat. Mivel a helikopterre csak olyanok mehetnek fel, akik ugrani is fognak, így megvan a kifogás, hogy miért ugorjon a kísérő is :-)

Az ugrás végén természetesen ők is mindig vigyorognak, és már alig várják, hogy újra megismételjék az élményt. Sőt, akár tandemoktató is válhat belőlük, ha kellő szorgalommal gyakorolnak.

Ha bizonytalan vagy abban, hogy autistaként szeretnéd-e a tandemugrást, akkor próbáld ki előbb a szélcsatornát, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot itt!

Az alábbi időpontokban van lehetőséged ugrani: tandemugrás időpontok.

Szeretettel várunk,

Az UgraniJó Csapata