Adrenalinfürdő az égben

Stresszes helyzetben vagy. A szíved majd kiugrik a helyéről, a kezed pedig már tocsog az izzadtságtól. Hát még jó hogy, hiszen hamarosan tandemugrasz, vagy mi a szösz. Szeretettel üdvözlünk ezen az adrenalintól fűtött úton.

ugranijo_20_ma_solat_2.JPG

 

 

Az adrenalin szerves része a test biztonsági rendszerének. Amikor a szervezet úgy dönt, hogy itt az ideje adrenalint pumpálni a véráramba, akkor mintegy ajándékként élvezheted a fizikai és szellemi éberség fokozott állapotát. Nézzük, milyen előnyei vannak, amikor jó viszonyt ápolsz a jó öreg adrenalinnal.

 

Az adrenalin élettel tölti meg a véredet

Amikor a tested menekülési vagy harci módba kerül, a léghólyagok kitágulnak. Ez biztosítja az izmaid számára a magas oxigénszintet ahhoz, hogy teljesíthesd a szokatlan fizikai/szellemi megpróbáltatást.

 

Az adrenalin kiüti a testi fájdalmat

Ezért van az, hogy el tudsz futni egy medve ellen, ha arról van szó, és csak jóval később veszed észre, hogy út közben a bokrok véresre tépték a karodat.

Az adrenalin eme tulajdonsága miatt fordulhat elő, hogy a 4000 méteren lévő hideg levegőt egyáltalán nem érzed hűvösnek.

 

 

Az adrenalin kihozza belőled a legtöbbet

Az adrenalin pont akkor lep meg extra erővel és teljesítménnyel lep, amikor a legnagyobb szükséged van rá.

Ezért tudják törékeny anyukák vészhelyzetben felemelni akár azt a személyautót is, ami alatt ott fekszik a gyermekük. Az adrenalin kikapcsolja a "lehetetlen" szót a szótárunkból.

Nos, ha ugrás után egy órával elkezdesz hüledezni, hogy hogy a jó égbe tudtad levetni magad egy helikopterből, biztos lehetsz benne, hogy megismerhetted az adrenalin extra erejét.

 

Az adrenalin maximális üzemmódba kapcsolja az elmédet

Az adrenalin hormonkeze az agyadat is eléri. Amikor a véráram adrenalinnal van tele, akkor az agyhoz is bőven jut, és az emiatti optimális éberség állapotában sokkal hatékonyabban látod el a „gondolkodós” feladatokat. Ráadásul az érzéseidet is sokkal hatványozottabban éled át, mint korábban.

Az adrenalin jótékony hatása tehet arról, hogy tandemugrás közben egyszerre sírsz, és nevetsz, hiszen az érzelmeid túlcsordulnak. Gondolkodni viszont – adrenalin ide vagy oda -nemigen fogsz tudni.

 

Az adrenalin felturbózza az immunrendszeredet, és még az öregedési folyamatokat is lassítja

Az adrenalin segít küzdeni a fertőzések ellen, növeli az antioxidánsok számát, valamint véd az öregedést és a szövetkárosodást okozó szabad gyökök ellen. 

Szeretnél egy kicsit megfürdőzni az adrenalin előnyeiben? 4000 méterrel a Balaton felett egy rahedli adrenalinfröccsöt adunk. Gyere el tandemugrani, és zsebeld be magadnak az adrenalin tengernyi előnyét!

Csapj le a legjobb időpontokra!