Két rekorder ugró, akiktől tátva marad a szád

101 éves korban, illetve 7620 méteres magasságból (ki)ugrani egy légcsavaros repülőgépből, az már valami! Igaz, hogy ezek a csúcsok nem egyszerre, hanem külön-külön döntettek meg, mégis nagyra értékelendők.

g0082677.JPG

 

A 101 éves fenegyerek

Vegyük előre a sorban Verdun Hayes-t, aki nem csalás, nem ámítás, valóban 101 éves (+37 napos) aggastyánként ugrott. Gyermekei, unokái és dédunokái várták izgatottan a II. világháborús veterán szerencsés földet érését, illetve közülük néhányan együtt is ugrottak a papával.

 

Így lett Verdun Hayes nemcsak a világ legidősebb brit tandemugrója, de egy nemzetközi rekorder is. (Azért azt hozzá kell tennünk, hogy a bácsinak nem ez volt az első ugrása, 100 évesen már belekóstolt a tandemugrásba).

 

Nézd csak, milyen élmény volt számára az ugrás 2013-ban:

https://www.youtube.com/watch?v=ja_YmHX1rvs

 

Egy kis érdekesség: George Bush, aki egykoron amerikai elnök volt, 2014-ben, 90. születésnapja alkalmából szintén vállalkozott tandemugrásra.

 

 

7620 méterről is célba lehet venni a Földet

7620 méteres magasságban azért már Kaliforniában is elkél az oxigénmaszk. Luke Aikins egy légcsavaros repülőgépből ugrott ki, és két perces szabadesés után egy 61 méter magasan kifeszített, lámpákkal körbevett 30-szor 30 méteres háló felé tartott.

Ja, még nem mondtuk? Mindezt ejtőernyő nélkül tette! Nézd csak:

https://www.youtube.com/watch?v=GaANi96Z-Wg

 

Természetesen volt már a háta mögött jó pár évnyi ugrási tapasztalat (szám szerint 26). Az akkor 42 éves Luke Simi-völgyben, a Big Sky filmforgató birtokon fogott hálót, és miután kimászott belőle, első dolga volt, hogy átölelje feleségét, akit szintén nem kell félteni: ő is e szépségesen izgalmas sport művelője.

 

Tipp: ha a Te férjed/barátod/fiad, férfi rokonod is imádja az extrém élményeket, ajándékozz neki tandemugrást!

 

Verdun Hayes és Luke Aikins már elmondhatják magukról, hogy tettek valami igazán merész dolgot az életükben. Most Rajtad a sor, hogy jelentkezz tandemugrásra!