Enni vagy nem enni tandemugrás előtt- ez itt a kérdés

Láttunk már olyan videót, amelyben egy srác hamburgert evett a levegőben lefelé ereszkedve - de ő egyébként is dörzsölt már, és nyilván nem mindig étkezik így. Sokan kérdezitek tőlünk, hogy az ugrást megelőzően hány órával, és egyáltalán mit lehet enni. Soroljuk az étlapot.

 

Enni márpedig kell

Félsz, hogy liftezni fog a gyomrod? Még ha hányós is vagy a buszon, és könnyen felkavarodik a gyomrod a rázós helyzetekben, az éhgyomor nem megoldás. Ne most kezdd el a legtutibb divatdiétát sem, hiszen ki tudja, hogyan reagál rá a bélrendszered.

 

Egyszóval egyél, de ne zabálj. Kerüld a nehéz ételeket, és nem ajánlatos nagyon sokat sem inni. Ha mondjuk ugrás előtt egy órával még eszel egy müzliszeletet, vagy egy kis szelet csokit, az még simán belefér.

 

Miért is tanácsoljuk ezt? Üres gyomor esetén egykönnyen leesik a vércukorszinted, ami azt eredményezheti, hogy a Balaton madártávlatból való szemlélése helyett csukott szemmel, szédelegve számolod vissza a másodperceket, amíg valami kajához jutsz.

 

skydiving-eating.jpg

 

Ami tiltólistás

 

Alkohol – ha pityókásan érkezel, vagy a másnaposság jeleit produkálod, bizony nem szállhatsz fel a helikopterre.

 

Tudjuk, hogy az ugrást megelőző napokban már nagyon izgulsz, de kérünk szépen ne piával oldd a feszültséget, mert így elmarad az élmény. A te érdeked tehát, hogy 8 órával ugrás előtt már ne nézz a pohár fenekére.

 

Természetes, hogy izgulsz. Ne menekülj ettől az érzéstől, éld át bátran, meglásd, legkésőbb a landoláskor elmúlik majd.

 

Szárnyalás szabadon

 

Ha megfogadod a tanácsainkat, elkerülheted a kellemetlen gyomortáji élményeket, és csak annyi a dolgod, hogy befogadd a friss felhőbéli impulzusokat.

 

A büfénk pedig akkor is megvár, miután szerencsésen földet értél. Jó lesz leülni egy üdítő és némi harapnivaló mellé, hogy mesélj a szeretteidnek.

 

Most pedig következzen a bevezetőben említett hamburgeres videó:

 

https://www.youtube.com/watch?v=S6sQms1k9bA

 

Úgy tűnik, ez a hölgy is nagyon éhes:

 

https://www.youtube.com/watch?v=yKUwp6HmDX0

 

Te levetnéd magad egy hamburgerért?

 

Azt nem állítjuk, hogy ínycsiklandozó ételeket dobálunk ki neked az ugrásod előtt, de azt garantáljuk, hogy a szabadesés és az ereszkedés élménye így is páratlan lesz.