Éld át az őszi tandemugrás semmihez sem fogható élményét

„Itt van az ősz, itt van ujra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? de szeretem.”

Petőfi Sándor

 

Lassan véget ér a 2016-os tandemugrás szezon! Az eddigi szezon igazán vidám és pörgős volt, de ahogyan a természet lassan lehunyja a szemét, hamarosan, egészen pontosan október 31-én mi is összehajtogatjuk az ejtőernyőket. Reméljük, hogy addig még sok mosolygó arcú ugrópalántát látunk földet érni!

gopr6576.JPG

Az időjárás szeszélyei miatt nem tudhatjuk biztosan, hogy minden hétvégén tudunk-e majd ugrani, de őszintén reméljük, hogy igen, és még ki tudjuk használni az őszi ugrások minden szépségét.

Ha erős a szél, ha esik az eső, vagy zárt alacsony felhőzet van, nem tudunk ugrani. Szorítsunk együtt az optimális időjárásért!

Ősszel minden olyan más. A lombok az őszi táncukat járják. Minden olyan színes, akárcsak egy karneváli forgatag. Bár még sokszor süt a nap, de még sincs meleged, sőt, még az ugróruhában is fázósan fonod össze a karjaidat a mellkasod előtt. Talán még a leheleted is látszik, amint ott toporogsz a belépőkapunál.

Megváltoznak a színek is. A táj eszméletlenül gyönyörű, és színes, lesz miben gyönyörködnöd ereszkedéskor. Olyan, mintha vidáman mosolyogva várna a földanya: ez az gyermekem, bátor voltál, megcsináltad!

 

 Előreláthatólag tehát a következő időpontokban tudunk még ugrani:

  • helikopterrel: október 1-2, 8-9, 15-16, 22-23, 29-30
  • repülőgépből: a felsorolt napokon kívül, korlátozott létszámban

 

Mire figyelj őszi tandemugrásnál?

Öltözz fel egy kicsit jobban, mivel nem csak a repülőtér területén, de 4000 méteres magasságban is hűvösebb van. Sokkal hűvösebb, mint gondolnád, egészen pontosan 26 fokkal hidegebb. Ha fázós vagy, hozz sapkát, kesztyűt, és meleg pulcsit, nadrágot az ugróruha alá. Az sem baj, ha a kísérőd zsebkendővel vár a pálya szélén.

Az ősz pompás időszak egy romantikus kiruccanásra a Balaton fölé, ugrani pedig eszméletlenül izgalmas. A tandemugrással nem nyúlsz mellé, igazi adrenalinlöketet kapsz a hűvösebb őszi napokra.

Még nem késő elutazni a felhők közé. Biztosítsd a helyed minél előbb! Találkozunk a reptéren!