Te tudtad ezeket a tandemugrásról? – Korlátok, varázslók, titkok és mágiák

Az ugrásod már hetekkel az időpontod előtt kezdetét veszi

Ezen agyalsz állandóan. Elképzeled, hogy milyen lehet. Az ugrásodról álmodsz, arra ébredsz, hogy zuhansz. Minden filmet, és videót megnézel, amit csak találsz. A reptérre vezető úton lehúzott ablak mellett ízlelgeted a szelet, és visszaszámolsz.

Az ugrás előtt új tudatállapotba kerülsz

Ha már felöltöztél az ugróruhába, nehéz tartani a kontrollt. Pörögsz, és te vagy a sztár, téged videóznak, a te kívánságod lesi mindenki.

Korlátok közt, mégis szabadon

Newton leírta, és igaza is van, a zuhanást mindenki egyformán kivitelezi, nincs kivétel, esünk, mint alma a fájáról. Ez persze némi korlátot is jelent, hiszen tandemugrás közben nincs madár módjára való repkedés, akár azt is mondhatnánk, olyanok vagyunk, mint egy darab tégla. Egy repülő tégla. Vicces, ugye?


g0068020.JPG

A jó tandempilóta valójában varázsló

A tandem-mesterség lényege, hogy az utas jól érezze magát. A jó tandempilóta szereti az embereket, és van is érzéke hozzájuk, csakúgy, mint egy jó pszichológusnak. Furfangos módon még arra is képes, hogy megszerettesse az ugrást utasával, és egy hatalmas élménnyé tegye azt a számára. Egy jó tandempilótával tehát nem csak túlélni lehet az ugrást, hanem bele is lehet szerelmesedni. És pontosan ez a cél!

Az igazi, vérbeli tandempilóta számára az ugrások kivitelezése nem munka, hanem hobbi, amit legalább annyira élvez, mint az utasa. Legnagyobb szerencsénkre minden helyzetet képes megoldani a levegőben, így utasként alig kell csinálnunk valamit.

A külső kamerás oltári profi

Sőt, mindennek tudója. Tudja, milyen sebességgel zuhan a pár, hogy mikor lesz kidobva a fékernyő, és ennek megfelelően ügyeskedik a kamerával. Mindenre fel van készülve, így a páros biztosan nem csúszik ki a képből.

Mágikus utazás – mintha Google Earth-öt néznél

Bizony, pont olyan felülről a táj. Már a helikopterből csodálod, ahogy a rét, a fák és a falvak egyetlen szőnyeggé olvadnak össze. Zuhanás közben pedig egyszerűen lenyűgöző, ahogyan közeledsz a kis kockák és négyzetek felé, ahogyan kezd kirajzolódni a táj.

Amikor összeomlik az idő

Ugrás után csak a most van, a nihil, és a markoló reflex, amivel a hevedered szorítod, majd pedig, ahogyan kitárod a kezed. Megszűnik a tér és az idő. Emlékeket ne is próbálj gyűjteni, lehetetlen. Majd a videón visszanézed a szabadesés részt, mert ki fog esni. Ismeretlen, intenzív élményben lesz részed, és csak rajtad áll, hova skatulyázod be, a kedves, a nagyon kellemes vagy az oltári jó élmények közé.

Gyere, éld át te is az eufóriát! Szeretettel várunk!