Ugró-iskola

Így lehetsz Te is ugrótanonc!

Üdvözöllek a gyorsított szabadeső képzés (accelerated free fall – AFF) világában, mely egy igazi mélyvíz az ejtőernyős képzések sorában! Csak 5 lépés, és szakképzett „levegő-szörfös” lehetsz! Mindig az első lépés a legnehezebb, de aztán magával ragad az ugrómámor, és nincs megállás. Gyere, járd be velünk az egyes lépcsőfokokat! 

31924299_m.jpg

Egy – Engedély megadva!

Buzgó lelkesedéssel elnavigálsz a Magyar Repülőorvosi Vizsgálók Egyesülete honlapjára (http://ha-ame.hu/egyesulet), és kiválasztasz egy szimpatikus orvost, aki jó esetben a vizsgálat során megadja neked a „repülési engedélyt”.

Kettő – vesd be magad a sűrűjébe!

A SKYWARD szélcsatornájában (http://skyward.hu/) átélheted a szabadesés élményét. Részt veszel ugyanis egy speciális előképzésen, ahol megtanulsz stabilan repülni, valamint egy csomó érdekes trükköt is elsajátíthatsz:

  • forogni balra és jobbra, előre és hátra, valamint fel és le,
  • bukfenceket vetni,
  • orsózni,
  • no és persze visszafordulni stabil helyzetbe.

Három – irány az iskolapad!

Ennyi izgalom után pihenésképp épp itt az ideje beülni az iskolapadba! 6-8 óra alatt elsajátíthatod az elméleti alapokat, és egy sikeres vizsgát tehetsz. Végig segítünk, hogy a legjobbat nyújtsd!

Négy- ugrás! 

Akár már azt is meg tudjuk szervezni, hogy a vizsga utáni napon ugorj. Ekkor még két minősített oktató kísér (ugrás közben két oldalról beléd kapaszkodnak), de egyre ügyesebb és ügyesebb leszel. Segítik a stabilitásod, és utasításokat adnak, ha szükséges. Saját ernyőd van, és meg kell tanulnod helyt állni vészhelyzetekben, és a leszállás tudományát is el kell sajátítanod. 

Az ejtőernyő kinyitása után természetesen már egyedül ereszkedsz lefelé. A tanfolyam 9 ugrást foglal magába, melyből az első hármat két, a következő hatot egy oktatóval hajtod végre. A kiképzés abszolút biztonságos, hiszen az oktatók a negyedik ugrás után sem távolodnak el tőled 1,5 méternél jobban!

Öt -itt az ideje önállósodni!

Ha elérsz idáig, az azt jelenti, hogy bizonyítottad a rátermettségedet. 9 ugrás után gyakorlóugrásokat végzel, de immáron egyedül. Ha már 25-ször ugrasz, elnyered az USPA „A” licencét, mellyel már a világ minden ugróterületén, büszke ejtőernyősként ugorhatsz. 

Dédelgetett vágyad, hogy ejtőernyős légy, de még csak nem is ugortál? Gyere, kóstolj bele a tandemugrásba!