Okosodjunk!

Mi fán terem a tandemernyő?

Iszonyatosan jó egy helikopterből kiugorva száguldani a Föld felé, de azért mindegyik utasunk fellélegzik, amikor szárnyát bontja a tandem ejtőernyő.

Ez a jele ugyanis annak, hogy immár 1500 méteren vagyunk, kezünk-lábunk megvan, és kezdetét veheti a nyugisabb tempójú lebegés, és bámészkodás. Ezidáig szó fennakadt, hang bennakadt, de amikor az ejtőernyő ideje eljön, általában megered a nyelvünk, legalábbis egy sóhaj erejéig biztosan.

gopr5290.JPG

A tandemernyő egy olyan csodás ejtőernyő, mely két ember súlyára van méretezve, és tesztelve. Nézzük meg alaposabban! A tok két kupolával rendelkezik, egy főernyővel, és egy ejtőernyővel. Ezek biztos, ami biztos alapon egyforma méretűek. Minden egyes tandemernyőnk rendelkezik automata nyitókészülékkel, ami azt jelenti, hogyha a főernyőt valami ok miatt nem nyitja ki a pilóta, a tartalékernyő 560m-es magasságban automatikusan nyílik. Jó, ha van tartalékernyő, de olyannyira biztonságos a tandemugrás, hogy igazából szinte soha nincs rá szükség.

Ernyőink egy csomó remekbe szabott tulajdonsággal bírnak: strapabíróak, igényes kialakításúak, erős terhelhetőséggel, és erős zsinórokkal rendelkeznek. Jól startolnak, jól irányíthatóak, nyugodtan repülnek, könnyen kilebegtethetőek, jól fékezhetőek. Nagyon komoly szerkezetek! Kitűnő állapotban vannak, és folyamatosan ellenőrizzük őket. Minden ugrás előtt átnézzük őket, és évente be is vizsgáltatjuk, mivel nálunk alapszabály, hogy csakis 100%-os állapotban lévő ernyőkkel ugrunk. Csak ezek garantálják a biztonságod.

Te elég, ha mindössze ennyit tudsz az ernyőkről, illetve azt, hogy a pilóta kezében biztonságban vagy. Ő fel van készülve a speciális veszélyhelyzetekre, és intézkedik akkor is, ha megnövekedik a fékerő, ha esetleg súlyponti problémák adódnak. Nagyszerűen manőverezik, és veszi a leszállás akadályait. Egyszóval profi.

Bejött a kedvcsináló fejtágításunk a tandem ejtőernyőkről? Miről olvasnál szívesen legközelebb? Kérlek, írd meg nekünk kommentben!

Alig várod, hogy időpontot foglalj, hogy kipróbálhasd, milyen az élet ejtőernyőink védelme alatt? Jelentkezz itt életed egyik legfantasztikusabb élményéért!