A szabadesés szerelmeseinek küzdelme a széltérben

Az V. Sykward Battle szélcsatorna verseny margójára

 

Itt a tél, véget ért az ugrószezon, az ejtőernyősök áttértek a beltéri repkedésre. A tanulás, fejlődés, gyakorlás persze ebben az évszakban is folytatódik. A hétvégén remek lehetőség nyílt erre egy hangulatos megmérettetés keretében! A viadal november 27. - november 28. között zajlott. A helyszínt az Skyward – Indoor Skydiving biztosította. Tudtad? Itt épült az első magyarországi zárt rendszerű szabadesés szimulátor.

21960561_m.jpg

A formaugró szélcsatorna verseny alatt 260 km/óra sebességű felfelé áramló szél mellett, ámde a szabadesés szimulátor zárt terében pörögtek- forogtak a lelkes amatőr, és profi csapatok. 

A megmérettetés érdekessége, hogy az esemény egyben az első hivatalos Magyar Nemzeti Bajnokságnak is otthont adott a 4-es kategóriában. A versenyzők párosban (FS 2way) és négyesben (FS 4way) mérhették össze a tudásukat AAA és A kategóriában. A munkaidő a páros versenynél 25mp, a négyes versenynél 35mp volt. Kategóriánként 5-6, vagy 4-5 alakzat került kisorsolásra a meghatározott, vagy random, a versenyszabályzatban előre meghirdetett alakzatok és blokkok közül.

 

Néhány kemény szabály a sok közül:

  • A versenykörök előtt minden csapatnak volt lehetősége egy 2 perces gyakorlórepülés végrehajtására, amin már egy kisorsolt alakzatot kellett végrehajtani.
  • Ahhoz, hogy a repülések és a fogások jól látszódjanak a felvételeken, ajánlott volt egy meghatározott repülési magasságban repülni.
  • A felszerelés hibája esetén nem járt újrarepülés, ámde a felvétel hibája esetén igen.
  • A fogásoknak, dokkoknak egyértelmű, megállított csatlakozásoknak kellett lenniük.
  • Nem járt pont a következők esetén: helytelenül felépített alakzatok, nem megfelelően végrehajtott forgásirányok, alakzatok közti teljes engedés hiánya, inter közben történő elengedés, nem megfelelő helyen történő fogás.
  • A felvételek értékelését a csatornában elhelyezett videó alapján kinevezett, pontozó bírók végezték.
  • Minden induló az esemény logójával ellátott pólót, és egy finom vacsorát kapott ajándékba. 
  • Mind a négy kategória első három helyezett csapata érem díjazásban részesült, illetve díjmentes, 15, 10, vagy 5 szélcsatorna időket nyert.

 

A páros formaugró szélcsatorna verseny díjazottjai:

kepernyofoto_2015-12-02_16_50_12.png

 

 

 

 

 

 

 

A négyes formaugró szélcsatorna verseny díjazottjai:

kepernyofoto_2015-12-02_16_50_24.png

 

A további részletes eredményeket itt tudod megtekinteni. 

Fotók az eseményről: https://www.facebook.com/indoorskydivingbudapest/?fref=ts

 

A repkedés- lebegés, emelkedés -süllyedés művészei ezúttal is megmutatták, hogy a szezon nem állt meg. 

Kipróbálnád? Nem vitás, a hason való zuhanás, az ülő és fejen álló pozícióban történő szabadesés versenyen kívül is remek szórakozás és sport egyben.

Ha pedig élesben, helikopterből, 4000 méteres magasságból szeretnél ugrani, ugyan még várnod kell a tavaszias időig, de az Ugrani Jó csapatának honlapjáról már most sok-sok infót mazsolázhatsz a nagy élmény előtt! Légy Te is a levegő királya, királynője!