Szuper frizura zuhanórepülésben

 
Ugyan a rekordkísérlet nem mai, de annál tiszteletreméltóbb: 2011. szeptember 17-én, egy szép napsütéses napon Eck Ibolya fodrászmester gondolt egyet, és egy 50 másodperces zuhanás során kezelésbe vette Kiss György tandempilóta séróját. Az eredmény: pipa a rekord mellé, és egy szuper frizura.

ugranijo_7.jpg


A nem mindennapi hajvágásra a Siófok-Kiliti repülőtéren került sor, egészen pontosan egy HA-HSA lajstromjelű Mi8 típusú katonai helikopter fedélzetéről leugorva 3900 és 1500 méter között. A frizura mindössze 35 másodperc alatt készült el. Ugyan 3900 méter magasan csupán 4 fok volt, de ezt a résztvevők valószínűleg sokkal melegebbnek érezték az izgalom miatt.


A sikeres rekord pontos elnevezése: a talajhoz képest legmagasabban végzett fodrásztevékenység, egyben a szabadesésben (súlytalanságban) leghosszabb ideig végzett hajvágás.


A hajvágás nem lett túlbonyolítva, csupán egy Moser Genium típusú akkumulátoros hajvágó volt szükséges hozzá. Zselézésre, utómunkára már nem volt idő, mert nyílt az ejtőernyő.
A vakmerő fodrász vendége, Kiss György, „Kojak” már kétezer ugrást hajtott végre, ellenben Ibolyának még csak a 17. ugrása volt.


A neves esemény természetesen rögzítésre került egy GoPro Hero márkájú videofelvevővel. Az operatőrök Molnár „Joker” Zoltán és Váradi Tamás voltak.

A rekordhoz szükséges további felszerelés:
francia gyártmányú BT80 típusú ernyőkupola
Altitrack márkájú, digitális, memóriás magasságmérő berendezés

Az ugrásra 16 óra 26 perckor került sor. Az ugrás során a legnagyobb zuhanási sebességük 229 km/óra, az átlagsebesség 214 km/óra volt.
A nagy ellenállás ellenére Ibolyának nem volt gondja azzal, hogy odanyomja a csuklójához rögzített hajnyírót a szépülni vágyó pilóta fejéhez.

A rekordra természetesen gyakoroltak is, mégpedig egy műanyag palack segítségével.

Gratulálunk a Guiness-rekordhoz Ibolya!

Az Ugrani Jó! Csapata