Vannak kételyeid ugrás előtt?

 

Mi a teendő, ha félsz a tandemugrástól? Ez egy nagy kérdés, főleg, ha arra készülsz, hogy 4000 méter magasból levesd magad...
Nos, hát először is jó, ha tudod: nem vagy egyedül. Félni ejtőernyőzés előtt lassan már hagyománynak számít. Mindenki, aki kipróbálta már az ejtőernyőzés valamilyen formáját (akár a tandemugrást), tapasztalta a félelem valamilyen szintjét: kezdve a kis mértékű idegességtől a totális rémületig.

ugranijo_52.JPG


Teljesen normális, hogy az emberi élet sokszor félelemtől van átitatva. Ám nagyon sok esetben egészségtelen módon van jelen a társadalomban, és elrabolja a szabadságod. Ám jó ha tudod, hogy a félelem másik oldala a szabadság.
A félelem valójában a barátod: segít abban, hogy biztonságban maradj, kellő időben felismerd és elhárítsd a veszélyt. Ha tehát félsz a tandemugrástól, kérdezd meg magadtól, hogy valójában mi az oka a félelmednek.

Így küzdd le a tandemugrástól való icipici félelmed, vagy ne adj Isten rettegésed


Nyúlj le a legmélyebb gondolatokig, amiket a tandemugrással kapcsolatban táplálsz: ott lesz elásva a félelem gyökere. Barátkozz össze vele: tudd meg, mi az oka. Lehet, hogy egyszerűen hihetetlen számodra, hogy ily módon is tudsz majd repülni? Nézz meg több videót, és hidd el, minden rendben lesz.


Még mindig félsz? Képzelj egy mérleget, melynek egyik oldalán ott az egészséges félelem, a másik oldalán pedig az izgalom, a szabadság kalandja és az a felszabadult elégedettség. A félelem oldalát ugrás előtt ismered meg, a másik oldalt viszont ugrás közben és után tapasztalhatod meg. Ugye, hogy megéri?


&ha ez még mindig nem lenne elég ok a félelem legyőzésére...


Igen, ott abban a megismételhetetlen pillanatban, amikor először sorakozol a helikopter ajtajához a tandempároddal, hogy leugorj a 4000 méteres magasságból: valóban félelmetesnek tűnik minden. Ám a másik pillanatban vár a mámorító szabadság és a szárnyalás. A landolás után pedig azt fogod mondogatni: „mi a csudától féltem, akár most rögtön újra kiugranék”.


Mikor gratulálhatunk a szuper bátor ugrásodhoz? Alig várjuk, hogy az Ugrani Jó! Családjában üdvözölhessünk. Foglalj tandemugrást itt!