Ha ugrálós kedvedben vagy, el a kezekkel az alkoholtól!

Igen, tudjuk, haverok, buli, Fanta…De ez most mégis komoly ügy. Semmilyen alkoholos italt ne fogyassz, már az ugrás előtti napon sem! 

ugranijo_23_1.JPG

Ugyan már, csak pár korty…

 No igen, de ha például abszolút nem vagy hozzászokva, neked ez a mennyiség is megárthat. Mondjuk jó esetben csak simán olyan rosszul leszel másnapra, hogy nem tudsz eljönni hozzánk, bár sajnos ezzel mástól veszed el a lehetőséget az ugrásra.

Legalább oldja a gátlásaimat

Azt igen, de esetlegesen el is veszted a belépőd a tandemugrásra.

Autóval jössz? Ha fennakadsz a rend őreinek szitáján, akkor hiába indultál el Siófokra akár az ország másik végéből is.

Ha valami isteni szerencse folytán mégis eljutsz hozzánk, és azt látjuk, hogy matt részeg vagy, de legalábbis erősen gyanús, hogy elég sokat öntöttél fel a garatra, akkor simán bezárul előtted a felszállópályára vezető kapu.

Senkit sem szondáztatunk, de a te érdeked, hogy mindenféle alkoholos bódultság nélkül, tisztán éld át az élményt.

 ugranijo_23_2.JPG

Tegyük fel, hogy minden oké, és már elindul veled a helikopter, de mondjuk a 4000 méteres magasság megközelítésekor erősen liftezni kezd a gyomrod…a szabadesés során végig arra gondolsz, hogy csak bírd ki, amíg leérsz, de aztán az ejtőernyő kinyílásakor bekövetkezik a legrosszabb, amire most is gondolsz… 

Sajnos az is előfordulhat, hogy az alkoholos bódultság hatására nem tartod be a biztonsági utasításainkat, vagy például kapálózni kezdesz a levegőben…nem hinnénk, hogy szeretnéd kockáztatni a saját és a tandempilótád életét, igaz?

Egy tíz évvel ezelőtti halálos ejtőernyős baleset oka részben az alkoholfogyasztás volt. Pedig a 31 éves Bruce Line pedig tapasztalt ejtőernyős volt, több mint 500 ugrással a háta mögött. Sajnos a vérében elég magas volt az alkoholszint.

Ugyan már említettük, de újra elmondjuk, hogy senkinek sem ajánljuk az alkoholfogyasztást ejtőernyőzés előtt.

Nem attól leszel hű de bátor csaj, vagy srác, hogy az esetleges gátlásaidat az alkoholba fojtod, hanem attól, hogy a komfortzónádat úgy léped át, hogy megtanulod kezelni a félelmeidet. Elvégre senki sem kényszerített, hogy leugorj a felhők közül, igaz?

Hát akkor hajrá, és el a kezekkel az alkoholtól!

 

Szeretettel vár az Ugrani Jó Csapata. Itt jelentkezhetsz tandemugrásra.