Eljött a bakancslista írás ideje!

Ki előbb, ki később fog neki a bakancslista elkészítésének. De mi is ez pontosan, és miért jó, ha Neked is van? 

Hadd tegyek fel egy kérdést: Mi mindent szeretnél még megtenni az életben? Nem számít, hány éves vagy, mindenkinek vannak álmai, vágyai, olyanok, amiket megvalósíthatna, tehetne értük, de nem mer elindulni feléjük, vagy túl elfoglalt.

41602860_m.jpg

 Az élet viszont pereg a maga ritmusában, és a halogatás nem visz előre. Mindenki elér arra a pontra, amikor már nem bírja tovább, és rájön, hogy kezdenie kellene valamit a hátralévő életével. Ekkor jön el a bakancslista írás szent ideje. Ha még nincs ilyen álomsorod, nosza, tollat elő, és kezdd el az önmegvalósítást! Még mielőtt feldobod a bakancsod...

A lista végtelen számú tételből állhat, és célt ad az életnek. Ha nincs ötleted, kezdheted John Goddard Chicken Soup for the soul című önsegítő könyvének elolvasásával. Ebben megtalálod az ő listáját, melyet 1940-ben vetett papírra. Mind a 127-et. Te se aprózd hát el! Utazni szeretnél? Megtanulnál szörfözni, íjászkodni, vagy motorkerékpárt vezetni? A lehetőségeid végtelenek! 

A bakancslista gyártást akkor csinálod okosan, ha nem görcsölsz rá, és nem lesz tőle megfelelési kényszered. Haladhatsz szépen, lassan is, a lényeg, hogy teljes egészében átéld az adott élményt!

Szeretnél inspirációt? Láttad már Jack Nicholson és Morgan Freeman briliáns főszereplésével készült Bakancslista című filmet? Ha megnézed, új ihletet kaphatsz az élmények gyűjtéséhez. Feljegyzetelheted, milyen könyveket szeretnél olvasni, milyen természeti csodákat, vagy festményeket néznél meg.


Élvezd a folyamatot! Tervezgess a barátaiddal, de ne élj állandóan a jövőben, éld meg jelent. 

A megvalósítandó célok lehetnek egészen merészek, és hajmeresztőek is.
Ki tudja, talán tandemugrani támad kedved? Szeretettel 
várunk!

„Igen, megcsináltam! 4000 m és élek! Túléltem, ez nagyon fincsi volt! Király, menni akarok újra!” Miki

„Egyszer mindent ki kell próbálni és egy ilyen fantasztikus lehetőséget nem szabad elszalasztani.” Bogi