Normáááális ez tandemugrás előtt-után?

Vannak kérdések, amiket szinte még magának sem mer feltenni az ember. Mi azonban a kimondatlan kérdéseket is meghalljuk, és persze, meg is válaszoljuk őket!

30214354_l.jpg


Normális, hogy stresszelek?

Persze, nyugi. Minden tandemugrásra vállalkozóban van egy jó adagnyi stressz, még akkor is, ha nem mutatja ki. Aztán, hogy ebből mi sül ki a végére? Jó kérdés. Lehet, hogy nagyon félősnek tartod magad, de mégis hatalmas lélekjelenléttel ugrasz majd ki a gépből.

Aztán persze az ellenkezője is összejöhet: nem egy sportos, magabiztos ember ugrás utáni arcszínét irigyelte meg a fehér lepedő...De persze, bátorság, meg tudod csinálni! Ezt egyszerűen csak azért írtuk le, mert első ugróként még csak sejteni lehet, mit hoz majd ki belőled az égben való repkedés pár perce. Azt javasoljuk, járj, azaz szárnyalj utána!

Normális, hogy ugrás közben nincs „lebegés-érzésem”?

Hát persze! Ha jobban belegondolsz, egy fix, sűrű közegben mozogsz szabadesés közben. Szó sincs semmiféle gyomor felkavarodásról! Legalábbis ugrás közben...

Normális, ha kötelességből ugrom?

Kötelességből? Ja, hogy ajándékba kaptad a tandemugrást? Nem, nem normális. Ha már ugrasz, azt tedd élvezetből! Ha nagyon nincs az ínyedre, inkább ajándékozd tovább az ugrás élményének lehetőségét. Persze, az is meglehet, hogy egy nyögvenyelős páros ugrás szerelemre lobbant majd a tandem iránt…

Normálisak a földet érés utáni rosszullétek?

A zuhanás utáni stressznek az ejtőernyő kinyílásával egy csapásra vége szakad. Volt, nincs. Mintha elvágták volna. Az adrenalin adag pedig nem tud mást tenni, leapad a szervezetedben. Ha valaki nem bírja a túladagolást, az ugrás után felkavarodhat a gyomra. Ezen nincs mit szépíteni, de csak az esetek elenyésző százalékában lesz valaki komolyan rosszul. Gyere bátran!

Normális, ha már előre attól cidrizek, hogy meghallják a kiáltásom?

Te aztán tényleg jól nevelt lehetsz, ha ez a kérdés eszedbe jutott. Bátran engedd el magad! Ugyan a filmekben már láthattál beszélgető tandemugrókat, de a valóság színezet más. Visíthatsz ám teljes torokból is, a levegő hangja szabadesés közben olyan hatalmas, hogy senki sem fogja hallani a hangod. Ereszd ki, ahogy csak bírod!


Van még kérdésed? Szívesen válaszolunk! Tedd fel a kérdésed ide kattintva!