A tandemugrás extrém sport?

Az extrém sport általában egy szabadtéri, vagy veszélyes környezetben végzett tevékenység, amely magában foglalja a szokatlanul magas fokú fizikai kockázatot. Extrém sport például a snowboard, a sziklamászás, a sielés, és az extrém hegyi kerékpározás és igen, a tandemugrás is.

ugranijo_18.JPG

Azért lássuk be, hogy a fenti sportok már rengeteg követővel büszkélkedhetnek. Az extrém sport definíció alá általában minden olyan sport bevonul, amelyet nem lehet végezni egy iskolai tesi óra keretében. Azaz minden olyan sport, amely nem földhöz kötött, viszonylag lassú mozgással járó sport.

Természetesen a szótári definíciókhoz híven az ejtőernyőzés is extrém sport. Az ejtőernyősök átlagosan 120 km / órás sebességgel haladnak, de ez persze lehet lassabb és gyorsabb is. A szárnyas repülőruhás ugrók sebessége 60 km / óra, a gyors ejtőernyősök pedig elérik a 225 km / órás sebességet is.

Veszély és kockázat is van, de az ejtőernyősök ezt továbbképzéssel, és a felszerelésük megfelelő kezelésével nagy mértékben mérséklik. Az ejtőernyőzés veszélyes és sokszor fáradságos sport, különösen az űzése során elért nagy sebesség miatt. Gyors gondolkodást és kognitív képességeket igényel - főleg az olyan ugrásoknál, amelyekben valamilyen formációt alakítanak ki az ugrók/versenyzők.

Mindent összevetve elmondható, hogy a szótári definícióból hiányzik egy lényeges rész. Az ejtőernyőzés a világ egyik legextrémebb sportja, hiszen amikor a sportolók a levegőben vannak, extrém önbizalom bombát kapnak.

Próbáld ki te is az ejtőernyőzést egy tapasztalt oktatóval, tandemugrás formájában!

A tandemugrás egy olyan igazi kaland, amelyben megtapasztalhatod a valódi öröm ízét.

Sok bátorságot igényel, de hatalmas adrenalinlöket lesz érte a jutalmad.

Egy ugrónk így ajánlja a tandemugrást: „Szép környezetben, gyönyörű panorámával, tapasztalt szakemberek segítségével egy páratlan extrém élményben lehet részed.”

Zuhanj te is szabadon ég és föld között!

„Amennyiben szereted az extrém állatságokat és az első ugrásodat szeretnéd felhőtlenül jó hangulatban átélni, akkor válaszd az UGRANIJÓT.”

Mikor jössz? Szeretettel várunk! Az Ugrani Jó! Csapata