Ezt a 10 dolgot ne tedd, ha tandemugrasz

 

Amikor eljössz hozzánk ugrani, ugyan a pilótád minden fontos infót és szabályt átad majd neked ugrás előtt, azért van az a tíz dolog, ami jobb, ha nem jut eszedbe, hogy megtedd, amikor szabadesést követsz el.

 

ugranijo_20.jpg

 

  1. Ne gondolj arra, hogy milyen magasságból veted alá magad -különösen, ha félsz a magasságtól. Könnyen bepánikolhatsz, ezt pedig te sem akarod, ugye?

 

 

  1. Ugyan a YouTube-os videókon jól néz ki, de a valóságban jobb, ha nem próbálsz ki őrülten merész mutatványokat. Főleg, ha először ízleled meg az ejtőernyőzést.

 

 

  1. Kérünk szépen, ugrás előtt ne egyél nehéz, zsíros ételt. Nagyon rossz ötlet, mert kiváltképp kellemetlen élmény hányni a levegőben. Tiszta horror. Nekünk, dörzsölt ejtőernyősöknek elhiheted. Egy könnyű snack viszont mindig jó megoldás.

 

 

  1. Az előző gondolatmenetet folytatva úgy gondoljuk, hogy a tandemugrás közbeni étkezéssel sem jársz jól, akármilyen vagánynak is tűnik már a gondolata is.

 

 

  1. Egy másik rossz ötlet az ugrás előtti, vagy közbeni piálás, vagy kábítószerezés. Ha túl részeg, vagy kába vagy, elfelejtheted meghúzni a kioldó zsinórt, de ha mégsem, az biztos, hogy sokkal nagyobb eséllyel nézel egy (akár halálos kimenetelű) baleset elé, mint színjózanon.

 

 

  1. Az is rossz gondolatmenet, ha úgy gondolod, milyen szuper lesz használni a tableted, vagy a telefonod odafenn. Balesetveszélyes, nem csak rád, hanem a társaidra nézve is. Nyugalom, mi készítünk rólad kép-, és videófelvételt, ha szeretnéd. Anyukádat pedig bőven ráérsz felhívni a földet érés után is.

 

 

 

  1. Ne hagyd figyelmen kívül a tandempilótád utasításait. Ha kezdő ejtőernyős vagy, ez akkor sem buli. Az is köztudott, hogy az első néhány ugrást oktatóval (oktatókkal) kell végrehajtanod.

 

  1. Ejtőernyősként soha nem követheted el azt az orbitális hibát, hogy aljas módon elvágod az ejtőernyő zsinórt, vagy más módon sodrod életveszélybe a társaid. Akkor sem, ha haragszol rájuk, vagy ha féltékeny vagy. Ezt a hírt csak akkor olvasd el, ha tudsz angolul, és elég erős a gyomrod.

 

 

 

  1. Nem, a cicád nem jöhet, és bármilyen állatodról is legyen szó, kötjük az ebet a karóhoz. Egy mellkasodra kötött kutya, vagy cica könnyen eltereli a figyelmedet, és veszélybe sodor. Ugyan néhányuk lehet, hogy ejtőernyős módjára, nyugodtan viselkedne, de a legtöbben alaposan fészkelődnének, és akár a halálba is sodornának.

 

  1. Bár Téged ez a veszély nem fenyeget, az önállóan ugróknak el szoktuk mondani, hogy vigyázzanak, nehogy kiugráskor beakadjon a nadrágjuk a helikopter valamely elemébe. Nézd meg a következő videót, és te is láthatod, hogy ez mennyire félelmetes élmény. Nyugodtan kattints rá, a videó főszereplőjének szerencséje volt...

 

Most, hogy a fentiekkel már tisztában vagy, majdnem mindent tudsz. Gyere hozzánk tandemugrani, hatalmas élmény lesz!