Most kapaszkodj meg: a tandemugrás egészséges! - A tandemugrás top egészségügyi előnyei

A tandemugrás sok ember bakancslistájának szerves része, de talán még ők sem tudják, hogy mennyi előnye van a szervezetre nézve. Sokkal több, mint egy adrenalin löket, hiszen a tandemugrás segít a stresszoldásban, a gondűzésben, sőt, még kalóriát is éget! Abban is jócskán benne van a keze, hogy megmutassa, hogyan élvezheted igazán az életet...

ugranijo_29.JPG

A szabadeséssel fűszerezett ejtőernyőzés, - amikor 4000 méter magasról ugrasz ki egy helikopterből- , igazán üdítő élmény. Először 220 km-es sebességgel száguldasz a föld felé,  aztán  kinyílik az ejtőernyő, és hosszú perceken át békésen ringat egészen addig, amíg talajt fogsz.

  • Oldja a stresszt: a legújabb pszichológiai kutatások szerint a magas kockázatú tevékenységek kulcsfontosságúak ahhoz, hogy az emberi faj fennmaradjon. Amikor tandemugrasz, arra koncentrálsz, amit éppen csinálsz, és semmi másra. Az intenzív fókuszálás pedig segít mind fizikálisan, mind pedig mentálisan megtisztulni. Arra a pár percre garantáltan elfelejted a gondjaid, és a mindennapi életedet.

  • Fejleszti a fizikai erőt: az ejtőernyőzés erős felsőtestet követel meg, hiszen irnyítani kell az ejtőernyőt. Igen, Te is kipróbálhatod, hogyan kell navigálni az égbolton! :-) A biztonságos landoláshoz erős alsótest szükséges, hiszen fel kell emelned a lábad hozzá. A tandemugrás tehát végeredményben energiát éget és formálja az izmokat is. Főleg, ha rászoksz!

  • Szembenézhetsz a félelmeiddel: ha tudsz ejtőernyőzni, bármire képes vagy. A tandemugrás izgalmas és extrém aktivitás. Segít felismerni, hogy sokkal erősebb vagy, mint ahogy gondolnád. Bátrabban állsz majd a kihívások elé, és nem futamodsz meg csak úgy. Új emberré válsz.

  • Fizikai és mentális megújulással ajándékoz meg: az adrenalin, ami egy túlélő mechanizmusra épül, szükséges ahhoz, hogy egészséges maradj. Amikor izgulsz és energikus vagy, a tested adrenalin termeléssel válaszol. Ha kiugrasz egy helikopterből, az segít sokkal tudatosabbá válni.

  • Megváltoztatja a látásmódod: rájössz, hogy egy csomó félelmed alaptalan az életben, hiszen az ugrást is túlélted. Ezután biztosan sokkal többet teszel majd a céljaidért, és könnyebb is lesz elérned őket. Ha eszerint cselekszel, különleges életed lehet.

  • Izgalmat csempész az életedbe: Egy ilyen extrém kaland után sokkal pozitívabban fogsz állni az élet nagy dolgaihoz.

Szeretnéd mindezeket az előnyöket a magadénak tudni?

Itt tudod megnézni, hogy foglalt-e már az az időpont, amit kinéztél magadnak.

Ugrást rendelnél? Üsd nyélbe itt!