A nyuszika idén a felhőbe repít!

Persze, csak ha szeretnéd. Azt csiripelik a madarak, hogy nyakunkon a tavasz, és lassan virágba borul minden. Melegszik az idő is, ami igazán jó hír, hiszen így áprilisban kezdetét veheti az ugrószezon.

gopr7052.JPG

 

Egészen pontosan április második hétvégéjétől indul a buli, amikor is részed lehet a bárányfelhős vattacsodák látványában.

Gyere, és nézd meg, igaz-e a mondás, mely szerint a felhők fölött mindig kék az ég! Mivel 4000 méterről ugrasz, egészen biztosan integethetsz már a helikopteres út közben is a gép mellett elrohanó felhőknek. Láthatsz alacsony (talajfelszín és 2 km között), és közepes szintű felhőket (2–7 km), megcsodálhatod a függőleges felépítésűeket (alapja 2 km alatti, teteje pedig akár10–12 km is lehet), és a magas szintű felhőket (5–13 km) is. 

Neked is nagy vágyad a lebegés a felhők között? Tandemugrás közben szinte eggyé válsz a levegővel, és kis szerencsével közelről láthatod a felhőcsodákat is! Sőt, ha kérsz kamerás felvételt az ugrásodról, bármikor visszanézheted ezt a csodás látványt!

gopr7023.JPG

 

A felhők azért nem mindig csodásak, mert van, hogy megakadályozzák az ugrást. Ha úgy találjuk, hogy összefüggő, zárt felhőzet van az égen, és viszonylag alacsonyan is, vagy bizonyított az esős idő, nos, akkor el lehet napolni az ugrást. Erről, ha már van róla tudomásunk, jó előre értesítünk, hogy el se indulj otthonról. Veszélyes, hideg és vizes mutatvány lenne, nem kockáztatjuk az életed. Az izgulósak örülhetnek neki egy kicsit, de senki ne aggódjon, bőven lesz még lehetőséged a szárnyalásra, új időpontot biztosítunk a számodra! 

„Úgy szeretnék szállni, sebes, könnyű szárnyon
Messze túl a rózsás, fénylő szemhatáron,
Túl az égen úszó felhők
habos hátán.” 

Te is így érzel? Iratkozz fel hírlevelünkre, itt! Még bizonytalan vagy, hogy mikor ugorj, vagy csak szeretnéd összeszedni a bátorságod? Böngészd a blogunkat, melyből sok-sok infót összeszedhetsz az ugrásról!