Ugrani jó

2019\03\27

4 mítosz a tandemugrásról, ami nem egészen úgy van

Bár egyes mítoszok igen népszerűek, és nem nagyon akarnak megdőlni, mi vagyunk olyan dörzsöltek, hogy mögéjük lássunk. Mutatjuk is a 4 legfontosabbat, és rögtön meg is cáfoljuk őket, hogy képben legyél.

ugranijo_10_1.JPG

1. A kuponos oldalakon jó áron juthatsz hozzá egy tandemugráshoz

Oké, azt mi is tudjuk, hogy a kuponos gyűjtőoldalakon egész jó vásárokat lehet csinálni. Ám igazán olcsó tandemugrási lehetőséget hiába is keresnél rajtuk, hiszen az élmény egyik összetevőjén sem lehet spórolni.

Először ugyanis kell hozzá egy repülőgép, vagy egy remek állapotban lévő helikopter (mint nálunk az UgraniJó!-nál), aztán nem árt, ha a rendelkezésedre álló felszerelés modern és megbízható. Végül ott a profi tandempilótád, aki egyrészt persze szerelemből, de másrészt fizetésért dolgozik, és még továbbképzésekre is elég sűrűn jár. Ez így összevetve egyáltalán nem olcsó.

tandemugras-haton.jpg

Biztosan te is szívesebben kifizeted azt az árat, amibe ez kerül, mintsem hogy olyan felszerelésre bízd az életed, amely nem biztonságos, nem karbantartott, és olyan pilótád legyen, akinek talán még az ejtőernyős vizsgája sincs meg. Mielőtt tehát kedvezmények után kutatsz, gondold át újra a dolgot, hiszen a gyanúsan olcsó ajánlatok biztosan bűzlenek. Ha más miatt nem, akkor azért, mert mondjuk a helyszínen kell fizetned extra díjat a felszerelésért, vagy azért, hogy magasabbról ugorhass.

Válassz tehát egy megbízható ugróközpontot, ahol tudod, milyen magasságról ugrasz, biztos vagy benne, hogy vigyáznak rád, és élmény lesz az ugrás.

g0083708-001.JPG 

2. A tandemugrás csak a szabadesésről szól

Nos, ezt egyértelműen meg kell cáfoljuk. Bár tény, hogy a szabadesés annyira szuper, hogy szavakkal alig leírható, de azért van itt még más is. Miután kinyílik az ejtőernyő, egy egészen másfajta repülést tapasztalhatsz meg. Ez a béke extázisa lesz, csendes, mégis lélegzetelállító.

Mind a szabadesés, mind az ejtőernyős lebegés különleges percekkel ajándékoz meg, együtt alkotnak kerek egészet, és biztosítanak számodra olyan élményt, amelyre sokáig fogsz emlékezni. Olyannyira sok érzelem van benne, hogy nem is lehet leírni, így jobb, ha te magad tapasztalod meg.

 

3. Az ugrás nem igazi sport

Hmmm, akkor mi végre vannak nemzeti, és nemzetközi versenyek, és születnek világrekordok? Az ejtőernyőzés sportjára nagyon részletes jogszabályok vonatkoznak, és irányító szervezetek állnak mögötte.

A profik imádnak különböző formációkat kialakítani a levegőben, különböző testhelyzetekben, 3D formációkban, akár akrobatikus elemekkel ötvözve azt.

Az ejtőernyős sportág hihetetlenül gyorsan fejlődik, így egyre több és több embert vonz a bűvkörébe. Talán te leszel az egyikük?

aff-main1.png

4. A tandemugrás csak első alkalommal szórakoztató


Te azt csak hiszed. A kőkemény igazság az, hogy a tandempilóták is élvezik, pedig ők már a több ezredik ugrásukon vannak túl.

Ha először próbálod a tandemugrást, akkor még minden új, és kicsit félve vágsz bele a kalandba. Ha viszont már másodjára készülsz, akkor már tudod, hogy mire számolhatsz, és a félelem helyett teljes egészében az élvezetre koncentrálhatsz. A tandemugrás ugrásról ugrásra válik egyre különlegesebbé, hiszen egyre jobban tágul a látóköröd, és ha bevállalós vagy, akkor különböző technikákat is kipróbálhatsz. Aztán ne csodálkozz rajta, ha hamarosan az ejtőernyősök sulijában találod magad.

teaser4.jpg

Még, hogy a tandemugrást csak első alkalommal lehet élvezni. Balgaság.

Áprilistól indul az ugrószezon, legyél te is azon bátrak között, akik ki mernek ugrani 4000 méterről! A szabad időpontokat itt tudod megnézni.

2019\03\19

Félsz a magasságtól? Attól még tudsz tandemugrani

Ez egy kicsit ijesztően hangzik, de tarts velem. Tandempilótaként az ismerőseink gyakran hátba veregetnek minket, hogy mennyire ügyesek vagyunk, ám arra a kérdésünkre, hogy ők hogyhogy nem ugrottak eddig, majdnem mindig az a válasz, hogy: "Szeretnék én, de hát félek a magasságtól. Még hogy én 4000 méterről ugorjak. Kizárt." Miért is? Gyere, és legyünk úrrá a félelmeden!

ugranijo_8_1.JPG

Az egy dolog, hogy félsz a magasban, ne adj Isten tériszonyos vagy, de attól még ki tudsz ugrani egy helikopterből. Ugrani mindenki tud. Ezt nyugodtan veheted készpénznek, hiszen nem te leszel az első ilyen tandemugrónk, és nem is az utolsó.

 

Ne hagyd, hogy az agyad átverjen!

A magasságtól való félelem gyakorlatilag mindannyiunkba bele van kódolva, és ennek többek között evolúciós okai vannak. Egyszerűen nem érezzük biztonságosnak. Nos, a tandemugrás során betartott biztonsági követelmények, és óvintézkedések szavatolják, hogy épségben, és boldogságban leérsz a földre.

Sőt, a tapasztalatunk általában a következő: amikor kiugrasz, még lehet, hogy félni fogsz, de pár másodperc után már nem, hiszen az agyad nem érzékeli rendesen a Földön lévő, és a zuhanó tested közötti távolságot. No para, a félelem elszáll, és csak a szabadság okozta eufória, és a flow érzés marad.

"Szakmailag és emberileg is magasan képzett emberek, akikkel élmény az ugrás és nem halálfélelem. "Mert ugrásközben mit kell csinálni: Mosolyogni és élvezni az ugrást!" by Toby :) Halász Dávid értékelése 2018-08-12

 

Kepp smile!

Ahhoz, hogy ne legyen úrrá rajtad a félelem, tedd a következőket: lélegezz nyugodtan, relaxálj, és mosolyogj. Nem vicc, tényleg próbálj meg mosolyogni. Egyrészt jól mutat a képeken, másrészt képtelenség egyszerre vigyorogni, és rettegni.

Sikerült egy szemernyi félelem nélkül ÉLVEZNEM az első ugrásomat. Szerelem (mármint az ugrásba) első ugrásra! Köszönöm, és biztosan ugrok még!” Dr. Tekán Zsuzsanna 2017-05-27

 21392846_m.jpg

Félsz? Rá se ránts, ez egy boldogság koktél

Az az ugró, aki az átlagnál jobban tart az ugrástól, annak a szervezete extra adagban fogja termelni az adrenalint, a szerotonint, és a dopamint. De ez egyben azt is jelenti, hogy az élményt is sokkal intenzívebben fogod megélni, és igen, a happiness részét is.

Hidd el, az első ugrása előtt valamennyire mindenki fél. De túl tudsz lenni a magasságtól való rettegéseden, és meg tudod csinálni. Hatalmas előrelépés lesz ez a számodra, és afelé is, hogy meg merd élni a legvadabb álmaidat.

Tedd meg az első nagy lépést, és foglalj időpontot tandemugrásra!

félelem boldogság magasság boldogsághormon tandemugrás

2019\03\12

5 ok, amiért az április kiváló időzítés tandemugrásra

Már eldöntötted, hogy mindenképpen belevágysz, de nem tudod, mikor indulj el? Mi a tavaszt, és azon belül is az áprilist ajánljuk. Rögtön eláruljuk, hogy miért.

ugranijo_7.JPG

1. Az idő pont jó

Nincs se túl hideg, se túl meleg (napszúrást sem kapsz), ergo nem fogsz megfagyni, de megsülni sem. Áprilisban kellemes tavaszi idő várható, és kevesebb az esélye annak is, hogy egy-egy zápor meghiúsítsa a tandemugrási kísérleted, és kapj tőlünk az időjárás miatt egy lemondó telefonhívást.

2 A kilátás gyönyörű

A táj már zöldbe borul, nem fakó, mint ősszel, vagy télen. Nem csak a látvány lesz lenyűgöző, magadba szippanthatod a tavasz ezernyi illatát is. Csicseregnek a madarak, nyílnak a virágok, minden friss, és üde. Miért is ne tölthetnél el akár egy egész napot a Siófok-Kiliti reptéren? Nálunk nem csak az ugrást ejtheted meg, ehetsz-ihatsz is, ráadásul a Balaton csak néhány percnyi autóút.

ugranijo_38.JPG

3. Még találsz szabad időpontot

Mivel a többség általában a nyarat választja ugrani, így van rá módod, hogy válassz a neked megfelelő időpontok között. A helyszínen pedig nem kell nagy tömeggel számolnod, sőt, a repülőtérre vezető utad is simább lesz, mint mondjuk a nyári szabadságolások idején.

4. Nem kell nyárig várnod

Ugyan miért húznád-halasztanád, mint a rétestésztát, ha van módod mielőbb ugrani? Ha te is az a típus vagy, aki szereti nyakán ragadni, és minél hamarabb megélni az álmait, vagy épp hajlamos vagy túlparázni a dolgokat, akkor az áprilisi ugrást neked találták ki.

img_1543.JPG

5. A tavasz a merészség és a kísérletezés ideje

Tavasszal minden megújul, a világ, és te is készen állsz a változásokra. Ragadd meg a lehetőséget, és ünnepeld meg a tavaszt egy bátor tandemugrással. Legyen ez az első kipipált tétel a világra törő terveid megvalósításának, vagy épp a bakancslistádnak a sorában!

Csapj le az első időpontok egyikére áprilisban!

Foglalható dátumok: április 20-21. és 27-28. Bármelyiket is választod, emlékezetes hétvége lesz, azt garantáljuk!

Boldog várakozást kívánunk, már nem kell olyan sokat aludnod!

tavasz április adrenalin kilátás izgalom tandemugrás

2019\03\04

Tandemugrást ajándékba

Ha szeretnél valami igazán különlegeset ajándékozni egy szerettednek, a tandemugrás csodás választás. Segítünk pár ötlettel, hogy az ismerősöd valóban örüljön neki.

ugranijo_9_2.JPG

Szokták mondani, hogy ajándék lónak ne nézd a fogát, de hidd el, ha már egy ilyen monumentális meglepetést szerzel valakinek, azt illik jól csinálni.

 

1. Olvasd el az összes jelentkezési feltételt

Szuper tisztában lenni a jelentkezési feltételekkel, és az "apró betűs részekkel". Van olyan hely, ahol extra díjat számítanak fel az ugróruháért, és az sem mindegy, mi az ugrás kor, és súlykövetelménye. Azt tudod, hogy milyen magasságból történik az ugrás?

Ezek ugyan részletkérdéseknek tűnnek, de ha a megajándékozni kívánt túlsúlyos az ugráshoz, akkor két lehetőség van: vagy nem fog örülni az ajándéknak, vagy motivációnak fogja fel a fogyásra. Azért mi mégsem ajánljuk, hogy kitolj vele.

Ezen az oldalon sok kérdésedre választ találsz.

 1-helibl.jpg

2. Legyél nagyvonalú, nyújts videót és fotókat is az ajándékodhoz

Igaz, a tandemugrást akkor is megtörténtnek kell tekinteni, ha nincs róla képi megemlékezés, és nem tudja az illető posztolni, de azért mégiscsak úgy lesz kerek az élmény, ha lesz róla egy csomó megnézhető fotó, no és persze a videó. Ezeket újra és újra ámulattal vegyes csodálattal nézheti meg a főszereplő családi, és baráti körben.

A fotókat és a videókat kétféle módon lehet rögzíteni: kézi kamerával, és dupla kamerával. A kézi kamerával a tandempilóta kattintgat, míg dupla kamerás felállás esetén lesz egy fotós, aki kívülről fotózza az ugrást.

 kulso_kamera.jpg

3. Lehetőleg ne egy kuponos oldalon, vagy harmadik féltől vásárolj, mert nem biztos, hogy megbízható

Egyedül a tandemugrás helyszínében/online jelentkezési lehetőségében bízhatsz. Ha tudod, vedd meg személyesen az ajándékot, hiszen ekkor minden kérdésedre helyben választ kapsz.

Természetesen interneten is megvásárolhatod, de győződj meg róla, hogy minden feltételt, és tudnivalót megértettél, ami ahhoz szükséges, hogy te is biztos legyél abban, hogy az ajándékod a legtutibb, amit valaha valakinek adtál. Másrészt így a megajándékozottban sem lesznek hatalmas kérdőjelek.

Ajándékozz te is tandemugrást, és csalj egy hatalmas mosolyt valaki arcára!

(Apropó, nyakunkon a Nőnap, mi lenne, ha ezt adnád szíved hölgyének rózsa helyett?)

ajándék endorfin élmény nőnap kaland adrenalin tandemugrás ajándék tandemugrás

2019\02\27

Biztonságban egy szélviharban

Ha semmi kedved visszafogni magad, és még az áprilisi szezon előtt kipróbálnád a tandemugrást, akkor irány a szélcsatorna, és életed legszebb, legkülönlegesebb élménye!

1415097490_8887dsc_0019.JPG

A repülés szerintünk mióta világ a világ, az emberek ősi álma. Neked, akinek nincs jogsija repülőgépre, helikopterre, igazán jó hírünk van: felejtsd el a géptesteket, elég vagy te magad, és vár a repülés egy új dimenziója.

A szélcsatorna a felfelé áramló szél erejére épít, ennek segítségével fogsz repkedni. Persze nem csak úgy farmeresen, baseball sapkával a fejeden, ahogy vagy, a szabadesés-szimulátorba csak védőruhával, sisakkal, füldugóval, speciális cipővel, és védőszemüveggel léphetsz be.

A dolgoknak megvan a maguk menete – regisztráció, videós oktatás, hacuka felhúzása-, de megvan az értelmük is. Mire elkap a szélcsatornabeli áramlat, már elméletben fogod tudni, hogyan próbálj meg emelkedni, süllyedni, forogni, vagy épp egy helyben maradni. Az oktató kézjelei sem kínai hieroglifának fognak tűnni, hiszen az oktatás alapján kenni-vágni fogod.

Te is szeretnél úgy repülni, akárcsak a madár?

Ne lepődj meg, miután beléptél a kamrába, és elkezdesz lebegni, először még azt sem fogod tudni, hogy hol áll a fejed, de ez így természetes, be kell magad kalibrálnod az új helyzetre.

Sokan félnek tőle, hogy az egész rém félelmetes élmény lesz a számukra, pedig ez nincs így: az oktatód végig veled lesz, ráadásul lezuhanni sem tudsz.

A szélcsatornás repkedés:

  • feltornázza az adrenalin-szintedet
  • szuperhős érzést ad
  • szokatlan, különleges, és bombasztikus élménnyel ajándékoz meg

sk1.png


Egyszóval egy inspiráló, valódi flow-val telített élménydömping. Oszd meg a barátaiddal, és kerülj hozzájuk közelebb.

Te is felkészültél már lélekben egy kis szélcsatornás repkedésre? Foglald le a helyed!

Ha pedig inkább várnál egy tandemugrásra, akkor tudnod kell, hogy áprilistól már te is fentről nézegetheted a Balaton kéklő vizét. Itt nézheted meg, hogy mikorra van még hely.

endorfin élmény adrenalin oktató lebegés szélcsatorna élményrepülés

2019\02\20

Éld át a libabőrös flow élményt tandemugrással!

Soha nem érezted még úgy, hogy valamilyen tevékenység úgy igazán beszippantott volna? Nos, a tandemugrás meg tud vele ajándékozni. Nincs mese, a levegőben a fejed búbjától egészen a kis lábujjadig átélheted ezt a csodát.

ugranijo_5_1.JPG

A Skydive Balatonnál valódi élményáramlat vár rád. Miután beszálltál a helikopterbe, megszűnik körülötted tér és idő, a kiugrás után pedig csak azt érzed, bárcsak ez az egész soha de soha ne érne véget.

Landoláskor talán még fel sem fogod, hogy mi történt veled, de körülölel az életkedv, pörögsz, mint a búgócsiga, fülig ér a szád, és érzed, ezentúl minden más lesz.

Páratlan kaland

 

De mi is ez a flow pontosan? Az az állapot, amikor az agyad elengedi a múlt problémáit, és a jövő iránti elvárásokat, csakis egyedül a jelenre koncentrál, azaz megéled a pillanatot. Csak élvezed, hogy vagy.

Átjár a cselekvés, és a létezés örömre, gond egy szál sem.

Nem tudsz semmi másra figyelni, csak magadra, és az adott élményre. Éppen ezért amikor véget ér, meglepetten nyugtázod, hogy szinte csak egy pillanatnak tűnik az egész.

Betölti a gondolataidat, fizikailag aktivizál, és még az érzelmeidet is erősen megdolgoztatja. S hogy miért van ez így? Azért, mert ez az élmény nagyon különbözik attól, amit eddigi életed során átéltél.

ugranijo_48_2.jpg

„Sokan azt gondolják, hogy boldogabbak olyankor, amikor pihennek vagy relaxálnak. Ehhez képest nagyobb valószínűséggel számolnak be arról, hogy a legnagyobb boldogságot akkor élik át, ha elmerülnek egy tevékenységben, vagy teljesen elköteleződnek amellett, hogy megküzdjenek egy kihívással.” Csíkszentmihályi Mihály

Legyen a Te kihívásod a tandemugrás, mutasd meg, hogy meg mindenkinek, és magadnak, hogy tudod csinálni!

Nem unalmas tapasztalat, hanem egy életre szóló, tökéletes csúcsélmény.

 

Nem hiába sokak életének legnagyobb álma a repülés, hiszen valahol érzik, és tudják, hogy az általa nyújtott flowra szükségük van. Használd ki, hogy ma már van lehetőséged erre!

Az már csak egy mellékhatás, hogy ugyan flow közben az agyad teljesen leoffol, de miután véget ér az élmény, hihetetlenül kreatívvá válsz.

 gopr5290.JPG

Felkészültél egy szédítően különleges élményre, és arra, hogy magával ragadjon a flow? Akkor gyere, várunk egy balatoni tandemugráson!

 

kaland adrenalin izgalom flow tandemugrás

2019\02\12

Valentinozz kicsit másképp, szárnyalva!

Imádjátok egymást? Pipa. Szeretnéd meglepni valamivel? Bingó. & akkor most jöhet a fejvakarás amellé, hogy mégis mi a csodával. Azt szokták mondani, hogy akinek nincs rögtön egy baromi jó ötlete, az nem is szereti a másikat, pedig csak megadja a módját annak, hogy valóban örömet okozzon neki. Segítünk picit: egy tandemugrásnak a nagy Ő is örülne!

ugranijo_4.jpg

Ha még nem ugrott, akkor azért, ha pedig igen, akkor azért. Ha a kedvesed még soha nem szárnyalt a fellegekben, akkor az éltre szóló szerelem mellett egy életre szóló élményben is részesítheted. Egy másfajta repülésben, mint amit a szerelem extázisa nyújt.

Ha már ugrott a párod, akkor lepd meg, és menj el vele te is, hadd vezessen be ő téged a felhők világába. Azt mondják, egy kapcsolatot a közös élmények tartanak életben. Nos, egy közös szép nap a Balatonon, és egy tandemugrás biztosan sok-sok endorfinnal támogatja meg a köztetek lévő köteléket.

 ke_pernyo_foto_2019-02-12_17_27_35.png

Ötletek, hogy még jobban sikerüljön:

  • írd fel a kezeidre, hogy „Szeretlek”, és lesz majd meglepetés, amikor megnézitek együtt a fotókat, és a videókat
  • sőt, hallottunk már olyanról (sőt láttuk is), aki földet érve kérte meg az őt váró párja kezét
  • hívd meg ugrás után egy romantikus ebédre a közeli étterembe, és menjetek el hajókázni a Balatonon
  • készítsetek sok-sok páros fotót a felszállásra készülve, vagy épp utána, a Siófoki-Kiliti repülőtér igazán remek terepet nyújt ehhez.

 

Miért jobb egy tandemugrást ajándékozni Valentin-napra, mint bármi mást?”-kérdezheted joggal

Ha nagyon romantikusak szeretnénk lenni, akkor ezt válaszolnánk: a pompás rózsacsokor elhervad, a csoki elfogy, a csecsebecsék eltörnek, de a tandemugrás élménye örökre megmarad.

Különleges, izgalmas, extázist nyújt, tuti nem fog unalomba fulladni a dolog, és az bájmosolyt sem kapod meg, mint egy plüssállatnál. Egy szó, mint száz, a tandemugrás a legjobb Valentin-napi ajándék!

Lepd meg te is a kedvesed egy tandemugrással, vagy készüljetek együtt életetek legizgalmasabb élményére! Már április 20-tól foglalhattok időpontot! Szerelemre, és szárnyalásra felkészülni!

szerelem endorfin szeretet valentin nap tandemugrás

2019\02\07

Ugorj bele az ismeretlenbe!

Sokan azért nem mernek belevágni valamibe, mert nem tudják, hogy mi fog történni, ha megteszik. Persze van némi fogalmuk, mert mások már jártak előttük ezen az úton, és talán meséltek is róla, de az élmény nem az övék. Ám gondolj csak bele, ha soha nem csinálunk semmi újat, az életünk ritka sivárnak ígérkezik. Te sem mered kipróbálni a tandemugrást? Ejnye-bejnye.

ugranijo_2.jpg

Ám legyen, de akkor soha nem fogod megtudni, hogy milyen érzés. Akkor sem, ha tucatnyi videót nézel meg, és rengeteg élménybeszámolót, esetleg könyvet olvasol el. Bármi ilyesmit is csinálsz, ez elméleti tudás marad, nem pedig gyakorlati.

Van, aki azt gondolja, megvárja, hogy elmúljon a félelem, és aztán majd ugrik. Rossz hírünk van, nem mindig múlik el. Ha te is így jársz, akkor soha ebben az életben nem ugrasz? Öreg hiba, mivel a tandemugrás része sokszor a félelem is, és elmondható, hogy a legtöbb esetben az élmény kellős közepén jön meg hozzá a kedv. Nekünk az a tapasztalatunk, hogy a félelemnek legkésőbb a helikopter ajtaján való kilépéskor nyoma veszik, és átveszi a helyét a szabadság.

ugranijo_37.JPG

Egyáltalán nem mindegy, hogy mit kezdesz a félelemmel. Ha hagyod, hogy legyőzzön, akkor megbénít, és egy csomó dolgot kihagysz az életben, amihez egyébként jogod lett volna, és jócskán adott volna értéket az életedhez.

Ráadásul nem minden félelem jogos, így cselesnek kell lenned, és túllátnod rajta. Amint ez megvan, a szorongásod a múlté lesz. Mivel érett személyiség vagy, azonnal fogod látni, hogy semmi okod nem volt az aggodalomra.

Te mikor teszed meg a nagy lépést, és rendeled meg a tandemugrást? Ha félsz tőle, de szeretnéd kipróbálni, minden okod megvan rá, hogy megtedd!

Ha pedig átléped ezt a lélektani határt, akkor sokkal nagyobb lesz az önbizalmad, és még több új lehetőség nyílik meg előtted. Szokták mondani, hogy sokszor az első lépés a legnehezebb...nos, a tandempárod majd segíteni fog ebben a bizonyos első lépésben a helikopter tágas ajtajában!

Félsz az ismeretlentől, az újtól? Tandemugrás során garantáltan átugorhatod a komfortzónádat!

ugranijo_30_c.jpg

 

 

 

félelem adrenalin komfortzóna szabadesés tandemugrás Balaton ugranijo

2019\01\31

Többé nincs kifogás, hogy megéld a legvadabb álmaidat!

Számolj le a félelemmel!

Ha olyan vagy, mint mi, akkor levontad a múlt tanulságait, és célokat tűztél ki a jövőre nézve. Ha még nem tetted meg, rajta, nagyon hasznos! Szeretnéd, hogy idén minden álmod véghez tudd vinni? Akkor gyűjts erőt hozzá egy tandemugrással!

ugranijo_1_1.JPG

Képzeld el, hogy belépsz a tandemugrás nemes földterületére, és hiába ültél már repülőn, a torkodban mégis gombóc van. Oké, félsz, és azóta markolászod a hevedered, amióta felöltöztél az ugróruhába, pedig sehol egy bárányfelhő, még az anyaföldön állsz. Tán még némi hányingered is lesz, miközben megindul veled, és ugrótársaiddal a helikopter.

Hevesen dobogó szívvel nyugtatgatod magad, hogy az emberiség pár száz éve már repül, nagy baj nem lehet. Belső monológodban a tandempilótád szakít meg, aki összekapcsolódik veled, és a helikopter ajtaja felé irányít. Szinte küzdesz azért, hogy ne akarj ellenállni az ugrásnak, hogy ne sikíts, és ne harcolj a tandempilótáddal azért, hogy vigyen vissza mégis a helikopter ajtajához. Fura érzés kerít hatalmába, a halálfélelem, és az izgatottság elegye, amiből hála istennek az utóbbi győzedelmeskedik, amikor elugrottok az ismeretlenbe.

ugranijo_40_1.JPG

Sikerült. Átadtad magad a tapasztalt vezetődnek, és ezzel elrepült mellőled a halálfélelem is, jött helyette a nagybetűs szabadság, és az öröm. Még jó hogy, hiszen repülsz.

Az élmény nagyon gyorsan véget ér, és persze azonnal vissza szeretnél menni...

A tandemugrás során pontosan az történik, mint a mindennapjaid során, amikor különböző erősségű félelmeket próbálsz meg legyőzni. Gondold át: amikor közeledsz az ugrás pillanatához, a tested szinte páni félelemben van, és betegnek érzed magad. Ám amikor elkezdted a kockázatosnak ítélt cselekményt, azaz ugrottál, minden tünet elmúlik. Csak jelen vagy, teszed a dolgod, úszol a felhők között, és ez boldoggá tesz.

ugranijo_49.JPG

Miért fordult ekkorát a kocka? Azért, mert a tudatalattid elvesztette a csatát, és már nem tudott megállítani. Ez a titok: tűzz ki egy célt, és ha megteszed a szükséges lépéseket, a félelem eltűnik.

Gyere el tandemugrani, és szerezz tapasztalatot arról, milyen fantasztikus dolog legyőzni a félelmed!

 

 

félelem kifogás tandemugrás életreszóló élmény

2019\01\24

Teljes erőbedobással ugrani

Tudod, mire van szükséged akkor, mikor kiugrasz egy helikopterből? Arra, hogy nem kis nyuszi módjára, nem csukott szemmel, hanem úgy istenigazából, hatalmas erővel a szívedben vesd ki magad az ismeretlenbe.

ugranijo_51.JPG

Ilyen magasan még sosem jártál, repülni pedig pláne nem repültél. Sőt mi, több, most zuhanni fogsz. Isteni lesz, és minden egyes porcikáddal élvezni fogod. Bele fogsz borzongani százszor. Egyszerre félsz és örülsz majd, az érzelmi skálád tuti ki fog akadni. De valahol ez is az ugrás szépsége. Mindent beleadsz, anyait, apait, mintha az életed múlna rajta. Nem, nem te vagy az a fickó, aki visszahúzódik a helikopter mélyébe, amikor ugrásra kerül a sor. Ha már eljutottál idáig, megcsinálod.

Nincs kockázat, csak 100% élmény. Lehet, hogy hét ágra fog sütni a nap, lehet nem, de a te kedvedet nem ronthatja el semmi. S hogy közben nem fogsz tudni semmire sem gondolni? Tiszta sor. De nem is kell, elég ez a szép, tiszta, mindent bele élmény, mely átjárja minden egyes porcikádat, olyannyira, hogy beleborzongsz a gyönyörűségbe.

Szeretnél változtatni az életeden? Te vagy a főnök. Legalább erre a pár percre mondj viszlátot az aggodalmaknak, az élet kicsinyes dolgainak, és érezd át, hogy te vagy a főszereplő az életedben. Miközben odafentről süvítesz lefelé, rájössz majd, hogy mennyire csak magadra számíthatsz (no és persze a tandempilótádra). Ez tesz majd sokkal felelősségteljesebbé, és sikeresebbé.

ugranijo_25_3.JPG

Szeretnél új ismerősökre, barátokra szert tenni? Akkor gyere bátran, az ejtőernyősök világa szuper befogadó, és vidám közösség. Velünk minden nap ünnepnap, és összeköt bennünket az ejtőernyőzés szeretete. Akár minden hétvégén szívesen látunk.

Egy új perspektíva vár rád, hogy felfedezd. Ha unalmasnak találod az életedet, akkor nincs mese, ugornod kell. Ha mindenből eleged van, akkor is. Törj ki, lázadj bátran, és meglátod, sokkal többet profitálsz belőle, mint azt előre vártad volna.

Fogadd barátoddá az adrenalint, ugorj, majd gyűjtsd be azt a tengernyi élményt, és hatást, amely a tandemugrással jár.

Gyere, várunk!

ugranijo_23_2.JPG

élmény kaland adrenalin helikopter ugrás izgalom tandemugrás ugranijo

süti beállítások módosítása