8 jel, hogy szenzoros élménykereső vagy-e!

Az alábbi 8 pont segíthet abban, hogy eldöntsd, szenzoros élménykereső vagy-e.

Előző bejegyzésemben azt írtam le, hogy mit jelent a szenzoros élménykeresés, de most nézd meg azt, hogy ezt a csapatot erősíted-e.

shutterstock_252785626.jpg

Íme:

  1. Szereted a sebességet, a gyors autókat, motorokat és sportosan vezetsz.
  2. Nem veted meg az alkoholt és hajlamosabb lehetsz a drogozásra is. Persze nem mondom, hogy alkoholista és drogos vagy, mert én sem vagyok az, ezek elkerülhetőek fokozottabb figyelemmel.
  3. Élménykeresőként intenzíven, impulzívan csinálsz mindent, aktívabb vagy szexuális téren is.
  4. Ha nem ér téged semmilyen izgalom, depressziós lehet és szabályosan elvonási tüneteket produkálhatsz.
  5. Terhelés alatt jobban teljesítesz, nem való neked a lassú, monoton és unalmas munkavégzés.
  6. Aktívan sportolsz, szereted a mozgást. De nem a jógát és a pilatest, hanem a pörgősebb sportokat.
  7. Szereted az extrém sportokat, minden valami újat szeretnél kipróbálni. Legyen az bungee-jumping, rafting vagy egy ejtőernyős ugrás.
  8. Pozitív, optimista és hedonista személyiség is vagy egyben, ráadásul erősen extrovertált.

Bár ez mind szép és jó, biztosan te is jól érzed magadat a bőrödben. Ha szenzoros élménykereső vagy, akkor azért, ha nem, akkor pedig azért, mert tudod, hogy nem élsz veszélyesen. Viszont szenzoros élménykeresőként vigyáznod kell. Ugyanis a szenzoros élménykeresőkre sajnos negatív tulajdonságok is jellemzőek lehetnek, mint pl. ezek:

Szerencsejáték iránti szenvedély, deviáns viselkedés, bűnözés, a szabályok be nem tartása, felelőtlen, önző magatartás, túlzásba vitt adrenalinfüggés, amely még az életünket is erősen veszélyezteti stb.

Ennek elkerülése érdekében keress olyan élményeket, amelyek inkább hozzáadnak az életedhez, mint elvesznek. Menj el egy új helyre, fedezz fel új tájakat, próbálj ki új sportokat, extrém sportokat lehetőleg úgy, hogy a saját magad és mások testi épségére is vigyázol.