10 +1 ok, hogy miért NE ugorj ki egy helikopterből!

A tandem ejtőernyős ugrást sokan kipróbálták már, de sokan még csak kacérkodnak a gondolattal. Én már kétszer ugrottam, így most azoknak adok tanácsot, akik nem szeretnének végig arról álmodozni, hogy szívesen ugornának még egyszer.

gopr7984.JPG

  1. Rámegy az egész heted minimum. Az ugrás hatására ugyanis még kb. 1 hétig az élmény hatása alá kerülsz úgy, hogy hozzád sem lehet szólni. A későbbiekben az állapot állandósul.
  2. A tandempilóták lazasága rossz hatással lehet a munkádra, hisz a későbbiekben még több időt töltenél velük az akták tologatása helyett.
  3. A helikopter csak felfelé visz, te ott kiugrasz, így kimaradsz a lefelé vezető útból, hiába kaptál 2 in 1-t (helikopteres sétarepülés és tandemugrás).
  4. Az ugrás pillanatát megelőzően 4.000 métert nézel lefelé a semmi határán állva, majd hirtelen teljesen kicsúszik a lábad alól a talaj. Az érzést nem fogod tudni mihez hasonlítani.
  5. A sikítástól berekedhetsz, annyira dübörög az adrenalin benned. Főleg ha teli szájjal örömködsz az első sokkhatás után.
  6. Az ezt követő 1 perc szabadesés során végig a Balatont bámulod fentről. Azt a Balatont, amit minden nyáron látsz. Mondjuk máshogy.
  7. Az ejtőernyő nyitásakor olyan eufórikus hangulatba kerülsz, hogy már nem bánsz semmit, amit addig tettél, még akkor sem, ha kellene.
  8. Érkezéskor visszasírod az elmúlt 5-10 percet és szomorú leszel, hogy vége.
  9. A netre feltöltött ugrásról szóló videód megnézését követően sokan fognak őrültnek hinni. Nem érted majd, hogy miért.
  10. Olyan szinten megszabadulsz a stresztől, hogy nem lesz okod veszekedni otthon a mosatlanok miatt. Sőt! Nem fog érdekelni, hogy nincs miből innod a reggeli kávét.
  • + 1: A tandemugrás után szinte majdnem minden izgalom unalmas lesz. Kivéve egy újabb ugrást. Borzasztó lesz úgy élni, hogy állandóan arra gondolsz, hogy milyen jó lenne megint szabadesni egy nagyot, ugyanakkor el sem tudod majd képzelni, miért vártál vele eddig.